• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ajutat de primarul Dorin Chirtoacă, actorul Gheorghe Grâu poate avea o altă soartă

    Ajutat de primarul Dorin Chirtoacă, actorul Gheorghe Grâu poate avea o altă soartă

    18.10.2011  

    Incă mai poate avea o altă soartă. Primarul capitalei s-a autosesizat după reportajul despre actorul Gheorghe Grâu şi a decis să-l ajute. Cei doi s-au întâlnit ieri seara, au aprins câte o lumânare la biserică, au luat masa împreună şi au băut câte o bere. După asta actorul a fost dus la un centru de plasament din comuna Stăuceni.


    Primarul capitalei s-a întâlnit cu Gheorghe Grâu la Biserica "Sfânta Teodora de la Sihla". Acesta a fost găsit dimineaţa de poliţie, la cererea lui Dorin Chirtoacă şi adus la biserică.

    După ce au schimbat câteva vorbe, cei doi au mers la biserică. Imediat ce a intrat în lăcaşul sfânt, actorul s-a apucat de plâns.

    Gheorghe Grâu spune că Dumnezeu i-a fost întotdeauna alături şi l-a ajutat să treacă peste greutăţi. Astăzi, actorul susţine că a simţit mai mult ca niciodată că rugile sale au fost auzite.

    Discuţia celor doi a continuat în stradă.

    Deoarece marele actor cândva, acum este un om al străzii, uşile nu i-au fost deschise peste tot. În cele din urmă, cei doi au găsit un local unde să ia masa.

    Actorul recunoaşte că în ultima perioadă şi-a înecat amarul în băutură. Astăzi, a cerut bere, dar i-a promis primarului că o să se lase de băutură.

    După masa copioasă actorul a fost dus la azilul din Stăuceni, după care, cel mai probabil, va fi internat la un centru de dezintoxicare. Dorin Chirtoacă a cerut ieri Direcţiei Asistenţă Socială să identifice toate personalităţile care se află în situaţii similare cu cea a lui Gheorghe Grâu, ca acestea să poată fi ajutate.

    www.protv.md

    Ajutor de la Primarie pentru actorul Gheorghe Grau!

    Primăria s-a autosesizat. Dorin Chirtoacă vrea să-l ajute pe actorul Gheorghe Grâu. După ce a apărut la PRO TV reportajul cu destinul dramatic al actorului, primarul capitalei s-a lăsat impresionat. În cadrul şedinţei primăriei, care a avut loc ieri dimineaţă, Dorin Chirtoacă a declarat: "Rog poliţia să-l găsească şi să-l invite la primărie ca să am eu personal o discuţie cu dumnealui".


    După mai multe ore de căutări actorul a fost găsit în preajma Bisericii "Sf. Teodora de la Sihla", iar primarul a anunţat că va merge personal să discute cu el. Municipalitatea a anunţat că-l va ajuta pe Gheorghe Grâu cu un loc de cazare în centrul de plasament din Stăuceni, mâncare gratuită la cantina socială a primăriei, un ajutor constând în haine şi obiecte de uz personal, un psiholog pentru a-l ajuta să accepte un curs de dezalcoolizare, dar şi un ajutor social de 5 mii de lei.

    Deocamdată nu este sigur dacă actorul va accepta ajutorul oferit. Mai mulţi vizitatori ai site-ului protv.md au lasat comentarii în care spun că au încercat de nenumărate ori să-l ajute, însă de fiecare dată Gheorghe Grâu i-a refuzat, acceptând doar mâncare şi bani.

    Dorin Chirtoacă a rugat Direcţia Asistenţă Socială să întreprindă anumite măsuri pentru a ajuta personalităţile naţionale care se află în situaţii similare cu cea a lui Gheorghe Grâu.

    www.protv.md

    Ar fi avut o altă soartă. Un sex simbol al Uniunii Sovietice, astăzi boschetar pe străzile Chişinăului

    Un sex simbol al anilor '80 al Uniunii Sovietice, astăzi un boschetar pe străzile Chişinăului. Actorul Gheorghe Grâu care era odinioară unul dintre cei mai buni actori, astăzi a ajuns să trăiască din mila trecătorilor. Chiar dacă fiica lui Gheorghe Grâu este mare vedetă la Moscova, aceştia nu ţin legătura.

    “Ar fi avut o altă soartă” este filmul care l-a făcut celebru pe actorul Gheorghe Grâu. În anii '80 avea faima şi admiraţia tuturor popoarelor din Uniunea Sovietică. Astăzi însă, nu i-au rămas decât amintirile, o saltea ruptă şi câteva zdrenţe căpătate de undeva.

    În 1983, Gheorghe Grâu a fost premiat pentru cel mai reuşit debut. Tot atunci el a fost nominalizat pentru interpretarea celui mai bun rol masculin. A fost protagonistul principal în peste 20 de filme.

    Dar toata gloria adunată după ani şi ani de muncă s-a prăbuşit după ce actorul a fost părăsit de soţie. A intrat în depresie şi a început să bea.

    Apoi l-au uitat şi cei trei copii ai săi. Unul dintre ei, Leanca Grâu, i-a moştenit talentul, ajungând azi una dintre cele mai cunoscute actriţe de la Moscova.

    Rămas singur, Gheorghe Grâu nu dă vina pe soartă, deşi înţelege că destinul a fost prea crud cu el şi recunoaşte că nu a ştiut să-l înfrunte.

    Aşa, cel care altă dată era talentatul Gheorghe Grâu, la 50 de ani este doar bătrânul de la colţul străzii. Nu mai are nicio ocupaţie şi niciun vis. Se gândeşte doar cum să găsească o bucată de pâine ca să supravieţuiască. Şi uneori compune versuri pe care nu are nici măcar pe ce să le scrie.

    www.protv.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com