• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a efectuat o vizită de lucru în raionul Ungheni

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a efectuat o vizită de lucru în raionul Ungheni

    12.10.2011  

    Vizita  a fost organizată în comun cu Reprezentanța UNICEF în Moldova, în persoana Dnei Alexandra Yuster.

    Scopul acestei vizite a constituit documentarea privind situația copiilor de 14-16 ani în contact cu sistemul de justiție și examinarea perspectivelor creării serviciilor sociale adresate copiilor aflați în contact cu legea, precum și identificarea soluțiilor la probleme existente.

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a avut întruniri cu vicepreședintele raionului responsabil de sfera socială, reprezentanți ai Direcției Generale Învățământ, Tineret și Sport, ai Serviciului de Asistență Socială, ai Organului de tutelă și curatelă, directori ai instituțiilor de învățământ, responsabili din cadrul Comisariatului de Poliție, Judecătorie și Procuratură.

    Discuțiile purtate au avut un caracter interactiv, participanții au expus situația la zi în domeniul prevenirii, prezenței și combaterii delicvenței juvenile. Autoritățile locale susțin că infracțiunile comise de minori în raion sunt în descreștere, serviciile locale conlucrează unanim în vederea prevenirii și diminuării fenomenului prin organizarea acțiunilor culturale, de salubrizare, tabere instructive transfrontaliere, desfășurarea cursurilor informative în școală, prin consolidarea rețelei locale de protecție a copiilor.

    De asemenea, în cadrul întrunirii reprezentanții Direcției Generale Învățământ, Tineret și Sport au expus necesitatea sporirii finanțării pentru activitățile extracurriculare a elevilor și consolidarea sistemului de psihologi școlari.

    La nivel de raion funcționează Consiliul raional privind protecția drepturilor copiilor, la nivel de localitate există Consilii consultative ale copiilor, ca forum reprezentativ al copiilor din localități, Centrul raional de acordarea a Asistenței psiho-pedagogice și este în proces de creare Serviciul de Mediere pentru minori.

    Vicepremierul a mers la Serviciul de Probațiune Ungheni, care se ocupă de corectarea și reeducarea persoanelor care au comis infracțiuni și reintegrarea în societate a acestora și a purtat discuții cu copiii implicați în munci comunitare, ca formă alternativă de pedeapsă.  De asemenea, a purtat discuții cu copiii, care au comis delicte și la moment sunt implicați în muncă comunitară.

    Mihai Moldovanu a subliniat că multitudinea de probleme cu care se confruntă copiii necesită o abordare multidisciplinară, în scopul asigurării drepturilor şi intereselor generaţiei în creştere. Activitatea tuturor instituţiilor publice centrale, locale, serviciilor sociale trebuie să fie orientată spre îmbunătăţirea accesului copiilor, tinerilor şi familiilor lor la diverse oportunităţi prin dezvoltarea capacităţii lor de a-şi revendica drepturile, de a avea un comportament responsabil şi de a participa activ la procesele de luare a deciziilor.

    Sunt sigur că conjugarea eforturilor comune, sporirea comunicării orizontale și verticale, fortificarea dialogului constructiv între administrația publică centrală și locală, servicii şi beneficiari va conduce în direcția soluționării problemelor cu care se confruntă copii și întreaga comunitate, a conchis Vicepremierul.

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com