• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Moldovanu: Negocierile şi discuţiile constructive permit găsirea unei soluţii pentru a spori protecţia socială a populaţiei

    Mihai Moldovanu: Negocierile şi discuţiile constructive permit găsirea unei soluţii pentru a spori protecţia socială a populaţiei

    11.10.2011  

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a prezidat şedinţa Comisiei Naţionale pentru Consultări şi Negocieri Colective. La şedinţă au participat reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Patronatului şi Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor, membri ai Guvernului.

    Au fost discutate proiectele legilor privind politica bugetar-fiscală, Bugetul de Stat, Bugetului asigurărilor sociale de stat şi fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2012.

    În urma discuţiilor purtate, la propunerea viceprim-ministrului Mihai Moldovanu, prin consensul partenerilor sociali, s-a hotărât avizarea proiectelor de legi privind politica bugetar-fiscală şi a Bugetului de Stat pe anul 2012, cu anexarea propunerilor sindicatelor şi patronatelor, în vederea examinării ulterioare în Guvern şi Parlament.

    Confederaţia Naţională a Sindicatelor şi Confederaţia Naţională a Patronatului nu au susţinut proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012, motivând că propunerile pe care le-au înaintat la acest proiect nu au fost luate în consideraţie.

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a chemat părţile la consens şi discuţii pentru a veni cu propuneri concrete, fondate pe realităţile situaţiei economice a ţării.

    Mihai Moldovanu a menţionat că prin negocieri şi discuţii constructive se poate ajunge la un numitor comun pentru a spori protecţia socială a populaţiei.

    Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2012 a fost avizată pozitiv de către Comisie prin vot unanim.

    www.gov.md
     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com