• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Anatol Șalaru propune construcția unui tronson de cale ferată Mărculești-Soroca- Iampoli şi a unui pod peste Nistru

    Anatol Șalaru propune construcția unui tronson de cale ferată Mărculești-Soroca- Iampoli şi a unui pod peste Nistru

    09.09.2011  

    Un proiect de construcție a unei linii de cale ferată pe tronsonul, Mărculești-Soroca- Iampoli (Ukraina), a fost discutat joi, 8 septembrie, în cadrul unei întrevederi a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru, cu președintele Băncii Europene de Investiții (BEI), Philippe Maystadt, care se află într-o vizită oficială de două zile în Republica Moldova.

    Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a prezentat un proiect de construcție a unei linii de cale ferată cu un coeficient economic important pentru Republica Moldova. Este vorba despre un tronson nou Mărculești-Soroca- Iampoli (Ukraina)  și construcția unui pod peste Nistru.

    În cadrul întrevederii, cele două părți au discutat despre derularea contractelor de reabilitare a drumurilor de importanță națională din Republica Moldova, precum și despre inițierea unor noi proiecte care vor demara după anul 2013. În acest context, Anatol Șalaru a înmânat președintelui BEI un demers în care este expusă poziția MTID în vederea alocării a 122 mln de euro pentru reabilitarea și a altor drumuri de importanță economică națională.

    ARENA reamintește că Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) a acordat Republicii Moldova un împrumut în valoare de 150 milioane euro pentru reabilitarea drumurilor și dezvoltarea sectorului vitivinicol.


    Alexandru Scurtu, www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com