• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dorin Chirtoacă a salvat două surori orfane

    Dorin Chirtoacă a salvat două surori orfane

    05.09.2011  

    Două surori orfane care urmau să fie date afară din propria locuință au ajuns la primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, pentru a-i solicita ajutorul. În cadrul ședinței operative de luni, 5 septembrie, edilul capitalei a asigurat fetele că nu vor fi evacuate, pentru că bonul de repartiție a persoanei care pretindea la acest spațiu va fi anulat, iar în caz de noi amenințări, organele de drept vor interveni.

    Surorile Aurica și Adriana de 18 ani și respectiv, 10 ani, au relatat în cadrul ședinței Primăriei că au rămas orfane, după ce mama lor a decedat în noiembrie, anul trecut, iar tatăl lor s-a dezis de ele. Fetele au rămas să locuiască în odaia dintr-un cămin din sectorul Buiucani ce îi aparținea mamei lor, însă cu 5 luni în urmă au început să fie amenințate de Andrei Bumbu, un tânăr de 27 de ani, care susține că ar avea bon de repartiție pentru respectivul apartament.

    Situația a fost calificată drept absurdă de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă. ,,Aș fi putut să înțeleg dacă era vorba de un invalid sau de o persoană care a stat zeci de ani în rând pentru a primi un apartament, dar e vorba de un tânăr de numai 27 de ani, care la 3 martie, 2011, a primit bonul de repartiție și asta se întâmplă în plină democrație și orientare europeană”, a spus șeful administrației locale.

    Totodată, edilul s-a arătat mirat că reprezentanții direcției locative, care sunt responsabili de semnarea bonurilor de repartiție, nu cunoșteau despre acest caz. Pe de altă parte, reprezentanții direcției asistenței sociale, prezenți la ședință, au afirmat că aceste două fete primesc ajutoare sociale, însă nu este singurul caz de acest gen când alte persoane ocupă abuziv locuința unor copii orfani. ,,Singura soluție este judecata, care durează mult timp”, a spus șeful Direcției asistență socială, Eugenia Ceban.

    Primarul a cerut ca pe viitor să fie verificate nu doar actele persoanelor care depun cerere pentru un apartament, dar și situația persoanelor care urmează să fie evacuate. În context, primarul a asigurat fetele să nu-și mai facă griji, pentru că bonul de repartiție pe numele lui Andrei Bumbu va fi anulat, iar în cazul în care pretinsul proprietar va continua amenințările, poliția să fie gata să intervină.


    Anastasia Rotaru, www.arena.md 

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com