• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Şcoală de vară pentru femeile lider de la OFPL

    Şcoală de vară pentru femeile lider de la OFPL

    28.07.2011  

    Organizaţia de Femei a Partidului Liberal, în parteneriat cu Institutul Republican Internaţional din Republica Moldova, au instruit, în perioada 22-24 iulie a.c., peste 45 de femei lider din toate raioanele republicii, inclusiv din partea stângă a Nistrului şi UTA Găgăuzia, în domeniul comunicării politice şi a planificării strategice.

    În cadrul şcolii de vară „Fortificarea capacităţilor de lider şi de comunicare politică a femeilor” participantele au discutat despre reuşitele, experienţa şi barierele cu care se confruntă în activităţile desfăşurate de către organizaţiile de femei.
    Agenda programului de instruire a fost axată pe două componente esenţiale pentru buna dezvoltare a unei organizaţii de femei.

    Prima sesiune, moderată de Cristina Văileanu, consultant pe probleme de gender, s-a axat pe elaborarea unui concept de strategie pentru OFPL. În cadrul celei de-a doua sesiuni, Ioana Grindean a pus în evidenţă particularităţile comunicării eficiente pentru buna coordonare şi consolidare a structurilor pe verticală şi orizontală în interiorul unui partid politic şi, în special, în perioada campaniei electorale.

    Un aspect important al şcolii de vară l-a constituit participarea, pe întreaga perioadă de instruire, a preşedintei Organizației de Femei PL Corina Fusu, vicepreşedintă PL, deputată în Parlamentul Republicii Moldova, care, împreună cu participantele, a contribuit la elaborarea unui concept general de strategie pentru OFPL la scară naţională.

    Un moment deosebit l-a constituit şi prezenţa la deschiderea evenimentului a Preşedintelui PL Mihai Ghimpu. În mesajul de salut Mihai Ghimpu a apreciat iniţiativa de desfăşurare a şcolii de vară pentru femeile lider, dar şi mai mult faptul ca OFPL are acoperire în toate raioanele, ceea ce permite dezvoltarea, continuitatea şi consolidarea structurilor de partid.

    Tot în cadrul acestui program, cu un mesaj de salut a venit şi Primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă, care s-a referit la rolul organizaţiei de femei în recrutarea noilor membri şi promovarea persoanelor competente, precizând că fortificarea reprezentanţelor teritoriale este unul vital. 

    La încheierea seminarului, Corina Fusu a mulţumit tuturor participantelor pentru colaborarea eficientă şi contribuţia valoroasă. Preşedinta OFPL şi-a exprimat dorinţa ca fiecare dintre participante să asigure continuitatea şi consecvenţa acestei practici binevenite în cadrul organizaţiilor teritoriale de femei. În context, au fost exprimate cuvinte de recunoştinţă organizatorilor de la IRI, care au jucat un rol important în promovarea femeilor şi dezvoltarea aptitudinilor de lider în cadrul OFPL.

    “Această instruire este foarte oportună şi necesară pentru consolidarea şi dezvoltarea ulterioară a OFPL. Exerciţiile, metodele şi informaţia obţinută ne va permite să îmbunătăţim structurile organizaţiei la toate nivelele, astfel încât să putem avea un mecanism bine definit şi desigur funcţional. Nu-mi rămâne decât să exprim recunoştinţă tuturor participantelor pentru acest eveniment, dar şi dorinţa de a putea beneficia de cât mai multe instruiri de asemenea fel”, a menţionat Eugenia Iurco, preşedinta OFPL Chişinău, sectorul Centru.

    Eugenia Iurco, preşedinta OFPL Chişinău, sectorul Centru

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com