• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dorin Chirtoacă solicită asigurarea condiţiilor în activitatea taberelor pentru copii de la Vadul lui Vodă

    Dorin Chirtoacă solicită asigurarea condiţiilor în activitatea taberelor pentru copii de la Vadul lui Vodă

    25.07.2011  

    Pretorii sau vicepretorii de sector, responsabili de activitatea taberelor de odihnă pentru, dar şi conducătorii direcţiilor Educaţie, tineret şi sport din sectoarele Centru şi Râşcani vor da explicaţii în legătură cu condiţiile din taberele „Cireşarii" şi „Neptun". O solicitare  în acest sens a făcut astăzi, în cadrul şedinţei serviciilor municipale, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

    Edilul-şef al Chişinăului s-a arătata indignat de faptul că administraţiile direcţiilor educaţie de sector nu informau Primăria despre situaţia reală de aici, inclusiv despre prescripţiile emise de Centrul Municipal de Sănătate Publică.

    În context, pretorul de Râşcani, Mihai Cârlig a menţionat că neajunsurile depistate sâmbătă la tabăra „Neptun" au fost deja lichidate. La rândul său, vicepretorul sectorului Centru, Petru Budurin a spus că prescripţia sanitară vizavi de tabăra „Cireşarii" a fost primită şi că se intervine, în scopul înlăturării problemelor.

    Dorin Chirtoacă a chemat Centrul municipal de Sănătate Publică să întreprindă măsuri directe, adică suspendarea activităţii taberelor, în cazul în care nu sunt respectate prescripţiile impuse acestora. „Cazul taberei „Floricica" arată clar 3 abateri pe parcursul unei săptămâni şi lipsă de atitudine din partea administraţiei. Unde mergem aşa mai departe?", a subliniat primarul de Chişinău.

    Şeful administraţiei municipale a reiterat necesitatea implicării în continuare a preturilor  de sector, în verificarea situaţiei la faţa locului a taberelor pentru copii, spre a elimina orice abateri din activitate. „Prin aceasta, odihna copiilor să fie asigurată conform condiţiilor prevăzute în contractul de prestări servicii, în special la taberele care sunt contractate de Primărie", a precizat edilul-şef.

    Sâmbătă, primarul general al municipiului, Dorin Chirtoacă, a inspectat taberele de odihnă pentru copii, din Vadul lui Vodă. În rezultat, au fost depistate mai multe încălcări, iar Centrul de Sănătate Publică a emis prescripţii taberelor „Cireşarii" şi „Neptun". În cazul în care situaţia nu va fi rezolvată, activitatea taberelor va fi suspendată.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com