• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Primarul liberal Ion Voloşciuc: Vreau să renasc tradiţia de a ne aduna duminica pe stadion

    Primarul liberal Ion Voloşciuc: Vreau să renasc tradiţia de a ne aduna duminica pe stadion

    22.07.2011  

    Să fie oare o simplă coincidenţă sau un semn bun de la Dumnezeu pentru Ion Voloşciuc, noul primar al comunei Chiperceni, că activitatea de primar a început-o chiar de sărbătoarea Sf. Ion Botezătorul?
    Sper să-i poarte noroc şi faptul că am avut onoarea să-i fiu primul vizitator. Pentru a nu-i răpi din orele de primire a cetăţenilor, aşa cum am stabilit preliminar, mi-a oferit interviul dis-de-dimineaţă, la ora 7.10.

    Stimate domnule Ion Voloşciuc, cum Vă simţiţi în funcţia de primar?

    Ca de obicei. Normal.

    Pentru Dvs. E valabil proverbul „Cine se trezeşte mai dimineaţă, mai departe ajunge”?

    Să mă trezesc dimineaţa nu a fost niciodată o problemă, deoarece începând cu anul 1980, când am venit în localitate după serviciul militar, am activat în fosta gospodărie. La ora şase se făcea şedinţa de planificare şi de aceea nu e o problemă să mă trezesc la 6 sau chiar la 5.

    Cum a reacţionat familia Dvs. când aţi decis să candidaţi la funcţia de primar?

    Mi-au spus în faţă că nu ar fi de dorit, fiindcă înţeleg care-i situaţia, poate şi din acel motiv că ar fi vrut să mă vadă mai des acasă. N-au prea acceptat, dar eu am fost hotărât. De obicei, în familie, cuvântul meu este decisiv!

    Ce schimbări intenţionaţi să faceţi în comuna Chiperceni şi în cât timp?

    Ca să facem nişte schimbări radicale este nevoie de bani, iar timpul, în care acestea vor fi făcute, depinde de situaţia din ţară, atât economică, cât şi politică. Până când nu se va instaura liniştea „sus”, cred că „jos” va fi foarte greu de rezolvat ceva. Dar ne vom strădui să realizăm, în măsura posibilităţilor, cele planificate.

    Care este situaţia bugetului primăriei la ziua de astăzi?

    Ţinând cont că, la moment, în cont avem aproape 600.000 de lei, vrem să-i gestionăm raţional, începând cu bugetele grădiniţelor şi şcolilor. Chiar ieri am analizat cum se îndeplineşte bugetul pentru 2011. Am discutat problemele şi bugetul pentru 2012. Au fost invitaţi şefii de instituţii, care cunosc situaţia şi cu implicarea dumnealor planificăm să implementăm careva proiecte, ceea ce prezintă şi unul din scopurile principale pe care le avem.

    Cum intenţionaţi să reparaţi drumurile din comunitate?

    La Voroteţ începuse reparaţia drumului încă înainte de alegeri, fiind alocaţi şi bani din bugetul anual. Trebuie să concretizez în realitate cum stau lucrurile şi să reanimăm acest traseu.

    Casa de Cultură din comuna Chiperceni este într-o stare deplorabilă. Ce măsuri veţi întreprinde pentru a soluţiona această problemă?

    Cu patru ani în urmă, când mă aflam în funcţia de consilier, de la raion a fost lansată ideea ca să începem reparaţia ei, fiind alocaţi 360.000 de lei pentru acoperiş. De ce lucrările nu s-au executat şi s-a hotărât să se repare estrada de vară, nu ştiu. Acum, mulţi spun că căminul cultural trebuie demolat, fapt cu care nu sunt de acord. Trebuie să găsim soluţii şi finanţe. La Voroteţ Casa de Cultură e într-o stare mai bună, dar în sala mare a plouat şi acoperişul necesită reparaţie capitală.

    Cum decurge procesul de gazificare a satului?

    La grădiniţă sunt unele abateri de la proiectul iniţial, dar vom face tot posibilul ca să le fie cald copiilor la iarnă. În sat sunt deja unele locuinţe conectate la gaz. Pentru continuarea gazificării întregului sat s-au adunat de la populaţie circa 90 000 de lei. Pentru instalarea sistemului de încălzire la Primăria Chiperceni proiectul este dat la expertiză.

    Ştiu că sunteţi un amator al sportului, că practicaţi voleiul, baschetul, fotbalul... Ce veţi face pentru acest domeniu?

    Sperăm că în proiectul republican de construcţie a 31-32 de ministadioane să fie implicat şi satul nostru.

    Intenţionaţi să renaşteţi tradiţia consătenilor de a se aduna duminica la stadion?

    Da. Chiar duminica trecută am organizat pentru locuitorii comunei Chiperceni o acţiune culturală.

    Mulţumesc pentru interviu şi Vă doresc succes!

    Elena Laşco, ziarul „Plaiul orheian”

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com