• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ministrul Anatol Șalaru: Toate drumurile de importanţă naţională vor fi reabilitate în următorii ani

    Ministrul Anatol Șalaru: Toate drumurile de importanţă naţională vor fi reabilitate în următorii ani

    19.07.2011  

    Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii drumurilor Anatol Șalaru a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții administrației locale, drumarii și primarii din raionul Orhei.

    Anatol Șalaru a vorbit celor prezenţi despre proiectele Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, precum şi despre reformele ce urmează a fi demarate în transport. Oficialul a mai adăugat că toate drumurile de importanţă economică naţională vor fi reabilitate în următorii ani, în context, s-a referit la traseele:  Chişinău-Bălţi, Sărăteni-Soroca-Otaci, Chişinău-Ungheni-Sculeni, Chişinău-Giurgiuleşti, Chişinău-Hânceşti, care au deja finanțare de la băncile internaționale.

    Referindu-se la drumul Orhei – Rezina, Ministrul a menționat că acest subiect a devenit problematic încă din anul 2007, atunci când a fost semnat contractul de reabilitare a drumului respectiv. În prezent, antreprenorul solicită o majorare a prețului contractului, în pofida faptului că, din 2007 până în prezent, au crescut prețurile la produsele pietroliere, precum și la materialele utilizate pentru  construcția drumurilor.

    De asemenea, o decizie a Curții Supreme de Justiție interzice să fie organizate alte licitații, în acest sens, de aceea Ministerul a creat o comisie specializată care va analiza solicitarea antreprenorului, a mai adăugat Anatol Șalaru.

    Ministrul Anatol Șalaru a dat asigurări că acest traseu de drum va fi reparat și vor fi lichidate orice impiedimente pentru a demara lucrările pe acest sector de drum.

    La finalul întrevederii, Ministrul Anatol Șalaru a primit în audiență drumarii și primarii din raionul Orhei.

    Serviciul de presă al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii drumurilor

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com