• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Liberalul Alexei Boşneaga - cel mai tânăr primar din Republica Moldova

    Liberalul Alexei Boşneaga - cel mai tânăr primar din Republica Moldova

    01.07.2011  

    Este tânăr, ambiţios, cunoaşte problemele satului său de baştină şi este pregătit să se dedice în totalitate scopului său: de face din Condriţa cea mai frumoasă, cea mai modernă şi cea mai vizitată localitate din R.Moldova.

    Satul Condriţa este o localitate din municipiul Chişinău cu 700 de locuitori. Printre aceştia se numără şi cel mai tânăr primar din Republica Moldova, Alexei Boşneaga (25 ani), membru al Partidului Liberal, care a acumulat la alegerile locale din acest an 194 de voturi, spre deosebire de contracandidatul său, care a adunat 163 de voturi.

    Nu este căsătorit

    Alexei provine dintr-o familie simplă: mama sa este de specialitate croitor-cusător, iar tatăl – zidar. Are o soră mai mică la care ţine foarte mult şi cu care se înţelege de minune.
    Primele studii le-a efectuat la gimnaziul nr. 65 din sat, apoi a urmat şcoala nr.70 din capitală. Ulterior, în 2004, şi-a continuat studiile la facultatea Ştiinţe Economice, specialitatea Economie generală din cadrul Universităţii de Stat din Moldova, apoi a făcut un masterat în Tranzacţii internaţionale.
    Pe timpul studenţiei, tânărul primar s-a implicat activ în diverse domenii, printre care şi cel economic, însă era atras şi de politică. „Niciodată nu m-am gândit că mă voi implica activ în acest domeniu”, afirmă el, mărturisind că decizia de a candida la alegerile locale din această vară a luat-o din mai multe considerente. Una dintre ele este şi faptul că în preajma alegerilor locale l-au nemulţumit candidaţii la funcţia de primar. Un alt motiv a fost şi dorinţa de a construi o şcoală în sat, de a repara drumurile centrale, a construi reţelele de apeduct şi canalizare, a înlocui microbuzele cu autobuze şi, nu în ultimul rând, de a promova localitatea. „Satul meu este un loc pitoresc, care merită să fie renovat şi promovat”, este convins cel mai tânăr primar din Moldova, care s-a înregistrat oficial ca membru al Partidului Liberal în preajma alegerilor locale, cu susţinerea doamnei Ana Vasilache, preşedintele Partidului Liberal din sectorul Buiucani.
    Economia şi politica nu sunt unicele pasiuni ale primarului nou-ales. Printre ele, se numără şi fotbalul, artele marţiale sau pescuitul.
    Alexei nu este căsătorit, dar trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu o fată pe care o iubeşte şi care îl susţine în activitatea sa profesională.

    A devenit prieten cu fostul primar

    Cu fostul primar, Vasile Zăgăreanu, care a activat timp de opt ani în aceeaşi funcţie, a stabilit o relaţie de prietenie şi, împreună cu echipa sa, au de gând să finalizeze proiectele începute, dar şi să implementeze altele noi. Totodată, tânărul primar ne-a mărturisit că dl Zăgăreanu, pe care îl descrie drept „o persoană sociabilă, care întotdeauna a fost la curent cu toate problemele localităţii şi care a încercat să le rezolve în măsura posibilităţilor” va fi pentru el primul ajutor în activitatea de primar.

    Bucuria de a fi primar

    Până a se instala în fotoliul de edil local, Alexei a muncit enorm cu sătenii săi. Zilnic se deplasa pe la casele oamenilor pentru a le explica de ce merită să i se acorde un vot de încredere. „A fost greu, dar a meritat”, afirmă optimist primarul.
    Vestea că Alexei Boşneaga a devenit primar i-a bucurat nu doar pe consătenii săi, dar şi pe prieteni şi colegi, care l-au susţinut pe tot parcursul campaniei electorale. Astfel, în clipa anunţării rezultatelor finale circa 200 de oameni l-au felicitat, sărbătorind victoria împreună.

    Mesaj către contracandidatul său

    Prin intermediul ziarului „apropo”, Alexei Boşneaga îi transmite contracandidatului său, Ştefan Şalaru, cel care a încercat pe parcursul campaniei să-i distrugă afişele electorale, să nu încerce să-i pună beţe în roate pentru că, în consecinţă, vor avea de suferit locuitorii satului. „Consider că după orice luptă, finalul trebuie să-l accepţi aşa cum este, iar dacă are vreo propunere în beneficiul satului, atunci să nu ezite s-o împărtăşească cu mine şi, de ce nu, să colaborăm pentru rezolvarea ei”, mai spune noul primar, mulţumind şi alegătorilor pentru votul de încredere acordat şi le promite că se va strădui să ducă schimbarea până la capăt.

    Diana Burlacu, www.apropomagazin.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com