• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Străşeni, ai primar liberal!

    Străşeni, ai primar liberal!

    01.07.2011  

    E dimineață din nou în Strășeni, și noi avem un nou primar. Din punct de vedere a marketingului politic, pentru a candida la funcția de edil al unui oraș, candidatul trebuie să aibă o notorietate de minim 70%. La acest capitol, candidatul PCRM-ului, Petru Porcescu, ex-președinte de raion ar avansa înaintea rivalului său din turul doi. Problema principală în această campanie a lui Porcescu a fost secera și ciocanu. PCRM-ul, ca partid a suferit înfrângerea în raionul Strășeni încă din alegerile din 28 noiembrie. Iar candidatul lor nu s-a străduit deloc să se distanțeze de simbolurile comuniste în campanie așa cum a făcut-o Igor Dodon, care a acumulat un scor destul de bun. Ba mai mult, Porcescu se promova intens ca un membru devotat partidului și ideilor comuniste, de care oamenii îs sătui ca de mere pădurețe, chiar dacă ar avea o oarecare simpatie față de liderul PCRM ca persoană. Porcescu a călcat fix pe grebla lui Iurie Topor din 2007 la ai cărui pierdere în alegeri a contribuit, în primul rând secera și ciocanul.

    PL-ul în schimb a dus o campanie mult mai calculată, presupun că au și investit resurse importante în ea. S-a lucrat bine asupra imaginii Valentinei Casian.

    N-a fost lipsită această campanie de acte de violență -incendierea automobilului candidatului PL, care însă i-a adus doar un plus de imagine concurentului electoral, indiferent cine a săvârșit infracțiunea și din ce motiv (valorează acest „plus„ cât un Toyota Rav4 e altă întrebare).
    Victoria Valentinei Casian a fost clară după primul tur de scrutin. Iar rezultatele nu s-au lăsat mult așteptate.

    Sincer, nu invidiez deloc noul nostru primar. Moștenirea de la fosta admninistrație nu valorează mai mult decât gaura la covrig, dar societatea așteaptă schimbări odată ce-a consumat promisiunile electorale, deși posibilitățile nu sunt din cele mai bune, iar un electorat deazamăgit nu e tocmai ceea ce-și dorește PL-ul la nivelul raionului Strășeni, unde a întrecut restul partidelor la numărul de primării câștigate.

    Ceea ce ne rămâne să-i dorim primei femei din istoria orașului ajunsă la postul de primar e cât mai multă verticalitate și voință politică, o mână de fier în administrarea orașului și multă tărie de caracter pentru cei 4 ani de mandat deloc ușori.

    http://raducroitoru.infostraseni.md/

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com