• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  (interviu) Dorin Chirtoacă: „PL promovează proiecte, PCRM lansează minciuni”

    (interviu) Dorin Chirtoacă: „PL promovează proiecte, PCRM lansează minciuni”

    17.06.2011  

    Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, a acordat un interviu pentru Agenţia de ştiri “Info-Prim Neo” pe final de campanie electorală.

    - Ce credeţi că au de câştigat Chişinău şi chişinăuienii dacă vă aleg pe Dvs. primar general?

    - Vorbim despre continuarea proiectelor începute în municipalitate, dezvoltarea municipiului şi crearea condiţiilor pentru viitoarele generaţii, în aşa fel, încât fiecare să aibă un loc de muncă, să aibă perspectivă, să poată să-şi crească copiii, să-şi poată întemeia o familie şi tot ceea ce ţine anume de o viaţă liniştită aici, la Chişinău.

    - Ce au de pierdut dacă aleg contracandidatul Dvs.?

    - Nu se pune problema să fie dat oraşul pe mâna comuniştilor. Respectivul nu este altceva decât o păpuşă în mâna dictatorului comunist şi, respectiv, nu poate fi vorba de un candidat real la această funcţie din partea lor. Vorbim despre o încercare a Partidului Comuniştilor să-şi ia revanşa în Chişinău pentru a-şi satisface în continuare interesele personale, de grup şi a fura Republica Moldova şi Chişinăul aşa cum au făcut-o şi până acum.

    - Ce schimbări veţi face în administraţia publică locală, pe care populaţia să le aprecieze în beneficiul său, în cazul în care câştigaţi alegerile?

    - Urmează o serie de reforme în plan instituţional şi este vorba, inclusiv, de modificarea organigramei structurilor administraţiei publice locale, modernizarea principalelor servicii, concesionarea a o serie de servicii, implementarea mai multor parteneriate publice-private, în aşa fel, încât să ne apropiem mai mult de standardele europene.

    - Ce resurse şi pârghii veţi utiliza pentru îndeplinirea promisiunilor electorale?

    - Începând cu anul viitor, bugetul municipiului urmează să crească cu 500 milioane lei anual, ceea ce înseamnă o creştere a investiţiilor practic de 10 ori, faţă de 50-70 milioane cât avem în prezent şi, suplimentar, implementarea de parteneriate publice-private care nu presupune cheltuirea de bani de la bugetul public.

    - Consideraţi că societatea municipiului Chişinău are nevoie de un grad mai mare de coeziune socială şi de mai puţină polarizare? Dacă da, cum veţi promova aceste schimbări de mentalitate în cadrul comunităţii capitalei, ce rezultate puteţi atinge în acest sens?

    - Din păcate, comuniştii au scindat societatea constant de-a lungul timpului, în ultimii 20 de ani şi graţie unei asemenea abordări murdare din partea comuniştilor societatea rămâne a fi scindată. Societatea poate fi unită pe baza proiectelor.
    Proiectele vor uni societatea noastră şi, indiferent de originea etnică, vom implementa cu toţii ceea ce ne propunem în privinţa dezvoltării urbane, în privinţa dezvoltării economice, în privinţa asigurării cu locurile de muncă, în privinţa modernizării fondului locativ, modernizării infrastructurii, a drumurilor, a transportului, susţinerea suburbiilor şi dezvoltării sferei sociale. Doar aceste proiecte pot uni întreaga societate.

    - Cum vă vedeţi rolul în procesul de gestionare a treburilor capitalei, în cazul în care veţi avea sprijinul unei majorităţi în Consiliul municipal Chişinău şi în cazul în care nu veţi avea sprijinul?

    - Vom avea sprijinul Consiliului municipal, aşa cum îl avem şi în prezent şi împreună vom dezvolta municipalitatea şi capitala în interesul locuitorilor. Există o experienţă acumulată în acest sens şi ea urmează a fi consolidată şi implementă.

    - Cu care forţe politice veţi coaliza în Consiliul municipal Chişinău şi cu care nu? De ce?

    - Vorbim despre formarea majorităţii în baza Alianţei pentru Integrare Europeană, în baza partidelor din cadrul Alianţei şi, respectiv, sunt convins că la această majoritate vor adera şi alţi consilieri din partea altor formaţiuni.

    – Prin ce credeţi că s-a deosebit/ se deosebeşte campania electorală din turul doi, a Dvs. şi a contracandidatul?

    – PL promovează proiecte, PCRM lansează minciuni şi falsifică documente. Iată diferenţa dintre campania noastră şi campania lor: proiecte vs minciuni şi falsificări.

    Dumitriţa Ciuvaga, www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com