• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Oamenii de cultură îşi exprimă susţinerea pentru Dorin Chirtoacă

    Oamenii de cultură îşi exprimă susţinerea pentru Dorin Chirtoacă

    15.06.2011  

    Scriitorul Nicolae Dabija, dirijorul Nicolae Botgros, compozitorul Eugen Doga şi alte personalităţi marcante ale culturii şi-au manifestat suportul pentru Dorin Chirtoacă, candidatul PL şi AIE la funcţia de primar general al municipiului Chişinău. Oamenii de artă au îndemnat cetăţenii să participe pe 19 iunie la cel de-al doilea tur de scrutin şi să-l realeagă pe liberal pentru un nou mandat în fruntea Primăriei.

    "În ultima vreme s-au făcut foarte multe pentru oamenii de cultură. De aceea, noi îl vrem în continuare primar pe Dorin Chirtoacă, pe acest tânăr care ne reprezintă cu demnitate pe noi toţi. Cu toate că a avut mereu puţin timp la dispoziţie, el a fost prezent la mai toate evenimentele culturale", a precizat Nicolae Dabija.

    Potrivit lui, de când Dorin Chirtoacă este primar, Eugen Doga s-a întors de la Moscova, iar Chişinăul a redevenit casa marelui compozitor. "Cu suportul primăriei şi personal al lui Dorin Chirtoacă, s-au făcut foarte multe lucruri frumoase pentru Chişinău şi pentru oamenii de cultură. Ce să alegem? Avem omul! Nu vă leneviţi şi veniţi la votare. Susţineţi-l pe Chirtoacă că altfel e bâja", a îndemnat la rândul său Eugen Doga.

    Doga a mai menţionat că a avut ocazia să zboare la Moscova alături de candidatul comunist Igor Dodon. Compozitorul a subliniat că timp de două ore cât a durat zborul, Dodon nu a schimbat nici o vorbă cu el. "M-a ignorat complet. Dacă devine primar, timp de patru ani, noi toţi vom fi ignoraţi", a declarat maestrul Doga.

    "Mie îmi place tot ce face Dorin Chirtoacă, îmi place cum gândeşte, îmi place cum acţionează. El a susţinut pe mulţi", a adăugat Nicolae Botgros.

    Oamenii de cultură au avut şi o listă de cerinţe faţă de Dorin Chirtoacă, pentru noul mandat: să creeze la Chişinău Muzeul ocupaţiei, să demoleze toate monumentele comuniste-sovietice din Chişinău, să fie interzise simbolurile comuniste şi să fie păstrată memoria victimelor regimului stalinist-comunist.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com