• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Apel de susţinere a lui Dorin Chirtoacă

    Apel de susţinere a lui Dorin Chirtoacă

    15.06.2011  

    Membrii organizaţiei teritoriale a Partidul Ecologist „Alianţa Verde” (PEAV) din municipiul Chişinău au făcut miercuri, 15 iunie, un apel către locuitorii municipiul să susţină în turul II al alegerilor locale candidatura Partidului Liberal la funcţia de primar al capitalei, Dorin Chirtoacă.

    Preşedintele interimar al organizaţiei teritoriale, Gheorghe Cibotari, a dat citire apelului în numele organizaţiei teritoriale, dar şi a partidului în întregime. Gheorghe Cibotari a declarat că PEAV este conştient că singura perspectivă reală pentru Republica Moldova de a deveni o ţară prosperă şi civilizată este integrarea europeană.

    De asemenea, verzii şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu populismul, dezinformările şi manipulările asupra alegătorilor de către forţele revanşarde, care, potrivit lor, au speculat cu neruşinare consecinţele crizei şi greutăţile de ordin politic, social şi economic prin care trece societatea moldovenească.

    „Partidul Ecologist „Alianţa Verde” a fost şi a rămas adeptul campaniilor electorale curate şi corecte, când pretendenţii la putere nu mint poporul cu promisiuni deşarte, ci îi spun lucruri reale, concrete pentru a schimba spre bine viaţa oamenilor şi a ţării în care locuiesc”, a menţionat preşedintele interimar al organizaţiei teritoriale a PEAV din Chişinău.

    Gheorghe Cibotari a mai spus că revolta tinerilor din 7 aprilie 2009 a fost un semnal clar că Republica Moldova trebuie să devină un stat liber, democrat şi european. În contextul politic apărut după alegerile din 5 iunie, PEAV consideră că bătălia electorală pentru postul de primar general al capitalei este o bătălie decisivă dintre minciună şi adevăr şi dintre dictatură şi democraţie.

    Apelului verzilor de susţinere a lui Dorin Chirtoacă i s-a alăturat şi interpretul Ricky Ardezianu. Interpretul a menţionat că Dorin Chirtoacă a fost şcolit în occident, este un tânăr cu viziuni politice progresiste, un tânăr care luptă cu anacronismul comunist, cu forţele revanşarde şi un om care a reuşit să facă multe pe parcursul mandatului său de primar, deşi a avut obstacole din partea foştilor guvernanţi. Interpretul a îndemnat alegătorii să susţină candidatura lui Dorin Chirtoacă în turul II al alegerilor.

    Duminică, 19 iulie, alegătorii din Chişinău sunt aşteptaţi la urne să aleagă pentru funcţia de primar între candidaţii Dorin Chirtoacă şi Igor Dodon, care au acumulat cele mai multe voturi în primul tur de scrutin. 

    www.info-prim.md

    Valentina Buliga îndeamnă chişinăuienii să voteze pentru Dorin Chirtoacă

    "Acum, când alegerile din Chişinău decid soarta Republicii Moldova, fac apel la încrederea pe care o aveţi faţă de noi şi vă chem să urmaţi îndemnul Partidului Democrat - pe 19 iunie să aducem cât mai mulţi oameni de bună credinţă la urmele de vot pentru a-l alege pe Dorin Chirtoacă Primar General!", se arată în apelul făcut de Valentina Buliga.

     "Împreună cu colegii mei am păstrat şansa turului doi, am prevenit pierderea capitalei. Iar acum trebuie să valorificăm această şansă – să votăm democraţii, să votăm Dorin Chirtoacă Primar General al municipiului Chişinău pentru o ţară şi o capitală europeană!", conchide Buliga.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com