• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu l-a adus pe Moş Crăciun şi actorii teatrului "Licurici" la casa internat pentru copii din Orhei

    Mihai Ghimpu l-a adus pe Moş Crăciun şi actorii teatrului "Licurici" la casa internat pentru copii din Orhei

    30.12.2009  

    În preajma sărbătorilor de iarnă, Mihai Ghimpu, Preşedintele interimar al Republicii Moldova, a vizitat Casa internat pentru copii cu deficienţe mintale (băieţi) din Orhei, fiind însoţit de un grup de artişti de la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”, dar şi de Moş Crăciun, cu sacul plin de daruri pentru copii.

    Preşedintele a luat cunoştinţă de condiţiile de trai şi educaţie ale acestor copii, a discutat cu personalul instituţiei despre problemele şi doleanţele acestora, a participat la manifestarea organizată cu prilejul Anului Nou de către copiii din instituţie.

    Mihai Ghimpu a felicitat copiii şi angajaţii Casei internat pentru copii din Orhei cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi le-a oferit în dar dulciuri, produse alimentare, diferite articole igienice şi bani pentru necesităţile cotidiene ale instituţiei, donaţia fiind realizată graţie suportului unor agenţi economici.

    Totodată, Preşedintele a mulţumit angajaţilor instituţiei pentru munca dificilă şi nobilă pe care o fac, pentru grija pe care le-o poartă copiilor instituţionalizaţi, încercând să le ofere tot sprijinul celor aflaţi în dificultate.

    La încheierea programului artistic, copiii au urmărit un spectacol al Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici”.Instituţia rezidenţială din Orhei, patronată de Preşedintele interimar al Republicii Moldova este destinată copiilor cu dizabilităţi mintale şi locomotorii severe, fiind unică de acest tip din republică.

    În cadrul instituţiei, copiii beneficiază de tratament medical şi recuperatoriu. Actualmente, în ea sunt plasaţi 316 copii, cu vârsta cuprinsă între 4 – 18 ani.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com