• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  D.Chirtoacă: Consider necesar să-l sprijinim pe Băsescu în demersul lui de a continua reformele începute

    D.Chirtoacă: Consider necesar să-l sprijinim pe Băsescu în demersul lui de a continua reformele începute

    17.11.2009  
    Realegerea lui Traian Băsescu în calitate de preşedinte al României este crucială pentru România şi Republica Moldova pentru ca ele să aibă un destin european nu doar prin prezenţa în cadrul Uniunii Europene, dar şi prin afirmarea dezvoltării continue şi atingerea unor standarde demne de neamul nostru. Declaraţia aparţine vicepreşedintelui Partidului Liberal (PL), primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, făcută la postul de radio „Vocea Basarabiei".

    Potrivit lui Chirtoacă, PL are o relaţie de susţiere reciprocă cu Partidul Democrat-Luberal (PDL) de la Bucureşti, exponentul şi candidatul căruia la funcţia de preşedinte este actualul şef de stat, Traian Băsescu. „Consider corect şi necesar să sprijinim PDL şi pe Traian Băsescu în demersul lor de a continua reformele începute, care sunt foarte necesare pentru clasa politică de la Bucureşti, pentru România în ansamblu şi pentru R.Moldova", spune Chirtoacă.

    Totodată, vicepreşedintele PL afirmă că Traian Băsescu a fost unicul preşedinte al României de la „90 încoace, care a spus clar nişte lucruri ce nu au fost spuse anterior - ce s-a întâmplat cu Basarabia, urmările pactulului Molotov-Ribbentrop ş.a. În acelaşi timp, Traian Băsescu a susţinut R.Moldova la nivel internaţional. Dorin Chirtoacă spune că există mai multe argumente în favoarea susţinerii lui Traian Băsescu de către PL, dar şi de către cetăţenii români din R.Moldova.

    În Republica Moldova locuiesc circa 140 de mii de cetăţeni români, care sunt aşteptaţi la 22 noiembrie la cele 13 urne de vot pentru a vota preşedintele României.

    Sursa: Radio "Vocea Basarabiei"

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com