• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu a fost ales Speaker al Parlamentului Republicii Moldova

    Mihai Ghimpu a fost ales Speaker al Parlamentului Republicii Moldova

    28.08.2009  

    Mihai Ghimpu a ocupat fotoliul de speaker al Parlamentului. Mihai Ghimpu a fost felicitat de colegii din celelalte fracţiuni. ”Vă mulțumesc pentru încrederea acordată şi înţelepciunii noastre, pentru că am venit în faţa celor care ne-au ales cu AIE. Aceasta înseamnă că ne-am asumat responsabilităţi. Mulţumesc celor care au crezut în noi şi la 3 iunie şi după, pentru că altfel, acest eveniment nu s-ar fi produs astăzi”, a spus Ghimpu. ”Sper că anume aceşti deputaţi din AIE vom construi ce aşteaptă de ani de zile cetăţenii”, a conchis Ghimpu.

    Mihai Ghimpu a fost ales spicher în lipsa comuniştilor

    Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a fost ales vineri, 28 august, în funcţia de preşedinte al Parlamentului, cu votul deputaţilor coaliţiei majoritare „Alianţa pentru Integrarea Europeană”. Deputaţii comunişti nu au participat la votare, părăsind sala după circa o jumătate de oră de la începutul şedinţei.

    În cadrul conferinţei de presă, susţinută de liderii AIE după încheierea şedinţei de constituire a Parlamentului de legislatura a XVIII, Mihai Ghimpu a anunţat că funcţia de şef al statului îi va reveni Partidului Democrat, cea de premier – Partidului Liberal-Democrat, iar funcţiile pentru AMN vor fi anunţate mâine.

    "Kamikaze suntem toţi patru, însă nu poate dura la nesfarsit situaţia de tranzit în Moldova", a declarat proaspătul spicher. Cei patru lideri ai AIE au dat asigurări că şeful statului va fi în cele din urmă ales.

    www.info-prim.md

    Liberalul Mihai Ghimpu este noul Preşedinte al Parlamentului

    Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a fost ales astăzi în funcţia de preşedinte al Parlamentului, cu votul a 53 de deputaţi din PLDM, PL, PD şi AMN. Deputaţii comunişti nu au participat la votare, părăsind sala de şedinţe.

    Candidatura lui Mihai Ghimpu a fost înaintată de liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, din partea celor patru fracţiuni parlamentare, care au constituit Alianţa pentru Integrare Europeană. Votul a fost unul secret, candidatura lui Ghimpu fiind singura înscrisă în buletine. Deputaţii au stat la coadă pentru a intra în cele două cabine, instalate în holul Palatului Republicii. Aruncând buletinele în urna de vot, majoritatea dintre ei au lăsat să se vadă ştampila rotundă “Votat”, aplicată pe buletin. O comisie specială, formată din nouă deputaţi, a supravegheat procedura.

    Deputatul Alianţei Moldova Noastră, Ion Pleşca, a anunţat că din cele 53 de buletine eliberate, 53 au fost valabile şi tot 53 au fost “Pentru”.
    Proaspătul speaker a fost felicitat de colegii de Alianţă. Marian Lupu şi Serafim Urechean i-au strâns mâna şi l-au pupat pe obraji, iar Liliana Palihovici de la PLDM i-a oferit un buchet de trandafiri albi.

    Vădit emoţionat, Mihai Ghimpu a mulţumit tuturor, de la tribuna Parlamentului, pentru încrederea acordată. După şedinţă, deputaţii au sărbătorit alegerea lui Ghimpu, ciocnind câte o cupă de şampanie.

    www.stireazilei.md

    Comuniştii recunosc decizia Coaliţiei: I-au trimis lui Ghimpu pază de corp şi un Mercedes de serviciu

    Proaspătul ales preşedinte al Parlamentului şi-a intrat deja în rol. Mihai Ghimpu a probat astăzi fotoliul de speaker, din care a avut ocazia să declare şedinţa Parlamentului închisă.

    La scurt timp după ce a ieşit din sală, şeful Serviciului Protecţie şi Pază de Stat, Igor Bodorin, s-a apropiat de Mihai Ghimpu, oferindu-i serviciile de pază, de care beneficiază, conform legii, preşedintele Parlamentului.

    Un Mercedes negru, cu numerele de înmatriculare RM P 001, îl aştepta la intrarea în Palatul Republicii pentru a-l duce la Ministerul Agriculturii – acolo va fi biroul noului speaker, până când va fi reparată clădirea Parlamentului, devastată în aprilie.
    Întrebat de jurnalişti cum se simte înconjurat de atâta grijă, Mihai Ghimpu a spus: “Eu sunt liberal, mie îmi place libertatea, dar legea este lege”.
    Deputaţii din Alianţa pentru Integrare Europeană au interpretat gestul serviciilor speciale ca o aprobare, de către comunişti, a faptului că Mihai Ghimpu a fost ales legal în funcţie.

    www.stireazilei.md

    Titus Corlăţean, mulţumit de alegerea lui Mihai Ghimpu

    Desemnarea candidatului Alianţei pentru Integrarea Europeană la conducerea Parlamentului de la Chişinău confirmă cursul european al Republicii Moldova, spune preşedintele comisiei de politică externă a Senatului României, Titus Corlăţean. Alegerea lui Mihai Ghimpu este un moment important nu doar în Republica Moldova, ci şi pentru capitalele statelor Uniunii Europene şi mai ales pentru Bucureşti, crede Corlăţean.
    "Obiectivul de integrare europeană al Alianţei celor patru partide trebuie susţinut rapid, concret şi fără a pierde timpul de statele membre ale Uniunii Europene şi în special de România. Bucureştiul trebuie să fie principalul avocat al integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană, prin proiecte concrete", apreciază senatorul PSD.

    El a spus că atât Senatul, cât şi PSD aşteaptă cu interes paşii următori pe scena politică de la Chişinău, adică desemnarea noului şef al statului şi a noului prim-ministru.

    www.rfi.ro

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com