• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Corina Fusu: PL pledează pentru o coaliţie cu patru partide politice

    Corina Fusu: PL pledează pentru o coaliţie cu patru partide politice

    30.07.2009  
    „Partidul Liberal pledează pentru o coaliţie cu patru partide politice. Sperăm să putem negocia cu Marian Lupu. Sperăm ca vorbele lui să se adeverească şi în fapte. Mie personal mi-ar fi frică ca Marian Lupu să nu joace cumva rolul pe care l-a jucat Eduard Muşuc în consiliul Municipal Chişinău, care a fost mare anticomunist în campania electorală, iar în CMC a trecut în tabăra comuniştilor aşa încît Consiliul a fost nefuncţional o bună perioadă de timp”, a spus Corina Fusu, vicepreşedintele Partidului Liberal.

    „Cea mai mare dezamăgire a PL în urma scrutinului este fraudarea din timp a alegerilor din partea comuniştilor, secretul fraudei fiind în listele de alegători. Am aşteptat comuniştii să ia 30 de procente aşa cum au arătat sondajele, cum era dispoziţia, spiritul pe care l-am simţit noi în teritoriu, pentru că cetăţenii de această dată au fost mult mai activi din punct de vedere civic. Ne pare rău că listele electorale au conţinut aceleaşi pe care le-am depistat şi la alegerile din aprilie, adică Ministerul Dezvoltării Informaţionale a avut grijă să rămînă decedaţii în listă, să rămînă persoane necunoscute în apartamentele oamenilor. Ne pare rău că studenţii n-au reuşit să ajungă la Chişinău cu autobuzele care au fost reţinute de poliţia rutieră, ne pare rău că secţiile de votare din străinătate au fost neîncăpătoare pentru doritorii de a vota pentru că e miercuri şi majoritatea dintre ei au venit spre seară la secţiile de vot”, a mai spus Corina Fusu într-un interviu acordat postului de radio “Europa Liberă”.

    „Cetăţenii se mai lasă cumpăraţi cu pomeni, bani şi cadouri”, regretă vicepreşedintele PL şi susţină că liberalii au muncit cinstit în actuala campanie.

    „Ne bucură faptul că nu vom avea mai puţine mandate, decât am obţinut în urma scrutinului din 5 aprilie. Sperăm că imediat după numărarea voturilor cetăţenilor de peste hotare, să avem cu un mandat mai mult”, a spus Corina Fusu. Potrivit ei, rezultatul PL a fost marcat de loviturile în adresa candidaţilor săi, numiţi „fascişti” la postul public de televiziune „Moldova 1”.

    „Un personaj important este acum Marian Lupu, de el depinde dacă R. Moldova va merge pe o cale democratică sau dacă rămânem cu guvernarea comunistă. Sperăm că se va ţine de cuvânt”, şi-a exprimat speranţa vicepreşedintele PL.

    În urma prelucrării a 98,34% din buletinele de vot, PL acumulează 14,36 % din sufragii.

    Sursa: Radio Europa Liberă
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com