• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  PL, PLDM şi AMN fac apel către simpatizanţi să se mobilizeze pentru a obţine victoria la alegerile parlamentare din 29 iulie

    PL, PLDM şi AMN fac apel către simpatizanţi să se mobilizeze pentru a obţine victoria la alegerile parlamentare din 29 iulie

    21.07.2009  

    „Opoziţia nu a trădat electoratul. Facem apel către societatea Republicii Moldova. Alegerile din 29 iulie este poate ultima şansă de a debarasa ţara de comunişti”, a declarat Serafim Urechean, preşedinte AMN.
    „Ne aflăm într-un moment istoric. 2009 are şansa să fie un an, care ar schimba viaţa politică şi socială din Republica Moldova. Alegătorii ne-au rugat să nu votăm un preşedinte comunist. Facem apel către simpatizanţii PL, PLDM şi AMN să se implice mai activ în mobilizarea alegătorilor. Discutați cu rudele Dvs., telefonaţi familiile şi prietenii şi explicaţi-le cu dragoste ca să aleagă opoziţia. Dacă fiecare va convinge măcar câte o persoană, victoria este de partea noastră”, a precizat Mihai Ghimpu, preşedinte PL.
    „Ca cetăţean, avem fiecare o obligaţie morală. Alegerile vor fi decisive referitor la direcţia, în care vom merge. Oamenii doresc să trăiască într-o ţară liberă. Pentru acest rezultat, urmează să fie implicată întreaga societate. De rezultatul alegerilor va depinde viața noastră. La 3 iunie a fost o victorie a întregii societăți. Dar această victorie nu este suficientă. E important ca să conştientizăm că fiecare vot contează. În Parlament s-a demonstrat că un vot contează şi poate fi determinant”, a declarat Vlad Filat, preşedinte PLDM.

    Voronin “SE ÎNARMEAZĂ”, susţine opoziţia
    Liderii celor trei partide de opoziţie au declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că poliştii sunt instruiţi în fiecare zi de ministrul de Interne, Gheorghe Papuc, care umblă prin raioane şi “le spune ce şi cum să facă şi cum să voteze la 29 iulie”.
    Mai mult, liderul AMN, Serafim Urechean afirmă că la Brigada de poliţie cu destinaţie specială “Fulger”, din cadrul MAI au fost create sute de unităţi. “Dacă la 7 aprilie, “Fulger” avea 406 unităţi, acum acestea depăşesc cifra de 1100 de unităţi. În fiecare zi, au loc aplicaţii. Se pregătesc nu ştiu pentru ce”, a declarat Urechean. Astfel, potrivit opoziţiei, “Voronin se înarmează”.
    “Guvernarea comunistă urmăreşte să creeze panică în societate. Agitatorii comnunişti le spun oamenilor că la sudul ţării este pregătită armata a 14-a, iar la nord stau tancurile româneşti. Sunt acţiuni prin care se doreşte demoralizarea părţii active din societate”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat, în cadrul conferinţei.
    La rândul său, liderul PL, Mihai Ghimpu spune că PCRM nu vrea să cedeze în mod democratic puterea. “Comuniştii se pregătesc de orice. Ne putem trezi că PCRM adună oamenii în Piaţă din numele nostru, îi bate şi torturează din numele nostru aşa cum s-a întâmplat la 7 aprilie”, a spus Ghimpu.
    PL, PLDM şi AMN mai spun că la indicaţia comandantului suprem al armatei, poliţia, procuratura şi SIS supraveghează toate întâlnirile opoziţiei cu alegătorii din raioane, îi intimidează. “Zi de zi sute de cetăţeni sunt reţinuţi, deposedaţi de afacerile lor, ameninţaţi chiar şi cu moartea în prezenţa reprezentanţilor PCRM”, susţine liderul PLDM, Vlad Filat.

    Opoziţia exlude orice COALIŢIE cu PD-ul lui Lupu
    Nu este o noutate că cele trei partide de opoziţie au exclus orice coaliţie cu PCRM. Întrebaţi însă dacă se vor coaliza cu PD-ul lui Marian Lupu, cei trei lideri politici au spus că intenţiile comuniştilor le sunt străine. “Nu este interesul nostru să discutăm planurile PCRM. “Pornind de la teza că monştri nasc monştri, îi dorim lui Lupu să se realizeze acolo de unde a plecat”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PLDM, Vlad Filat.
    Liderul AMN, Serafim Urechean a adăugat doar că “lupu păru-şi schimbă, dar năravul ba”, iar liderul PL, Mihai Ghimpu a specificat că “cu cât lupu e mai departe de sat, cu atât e mai bine pentru sat”.
    Totodată, Urechean s-a arătat optimist declarând că cele trei partide vor avea destule mandate pentru a alege Guvernul, preşedintele ţării şi pentru a guverna R.Moldova.
    PL, PLDM şi AMN au mai declarat că nu-l vor susţine pe Marian Lupu la funcţia de preşedinte al ţării, dacă va exista un astfel de scenariu. “Nu vom admite ca modelul Voronin să fie înlocuit cu altcineva. Noi optăm pentru ca şeful statului să fie un cetăţean care să reprezinte întreg poporul”, a spus Filat, în timp ce Ghimpu a adăugat că “În stat nu e principalul preşedintele ţării. Vorbiţi atât despre asta, că-mi vine şi mie pofta”.

    (jurnal.md)

    PL – PLDM – AMN : Alegerile parlamentare vor hotărî soarta R. Moldova pentru mulţi ani înainte
    2009-07-21/14:57 Partidul Liberal (PL), Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi Alianţa „Moldova Noastră” (AMN) s-au adresat marţi, 21 iulie, susţinătorilor săi să mobilizeze electoratul cu viziuni democratice să participe la alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie.
    „Dacă fiecărui susţinător al opoziţiei i-ar reuşi să convingă măcar câte o singură persoană să nu mai voteze comuniştii (Partidul Comuniştilor – n.r.), victoria noastră este garantată”, se spune în apelul celor trei partide, transmite Info-Prim Neo.
    „Am dori ca anul 2009 să devină un an care să schimbe fundamental viaţa politică şi social-economică a R. Moldova. Nu trebuie să aşteptăm alţi salvatori. De data aceasta salvatorii sunt cele trei partide – PL, PLDM şi AMN”, a spus într-o conferinţă de presă Mihai Ghimpu, liderul PL.
    Vlad Filat, preşedintele PLDM, a spus la aceeaşi conferinţă că la întâlnirile din teritoriu cu alegătorii, aceştia cer să fie liberi şi să trăiască într-un stat prosper. „Aceste alegeri nu sunt doar pentru partidele politice, important este să conştientizăm că orice vot contează”, a spus Vlad Filat.
    Serafim Urecheanu, liderul AMN, îi asigură pe alegători că această forţă politică, formată din trei partide liberale, îşi asumă guvernarea R. Moldova începând cu 30 iulie, „în condiţiile dezastruoase pe care le-au creat comuniştii, timp de opt ani de guvernare”.
    Cei trei lideri de opoziţie au exclus o eventuală coaliţie cu Partidul Comuniştilor (PCRM), în viitorul parlament şi cu Partidul Democrat (PDM), care potrivit Barometrului de Opinie Publică, prezentat recent, ar avea şanse să acceadă în legislativ după scrutinul din 29 iulie.
    „Eu nu aş vrea ca în fruntea acestui stat să fie cei care fac sau au făcut parte din PCRM”, a spus Mihai Ghimpu, iar Filat a menţionat că „în funcţia de preşedinte al R. Moldova trebuie să fie aleasă o persoană care să reprezinte interesele fiecărui cetăţean din acest stat”.
    În acelaşi context, liderul PL a remarcat că „într-un stat parlamentar principalul nu este Preşedinţia, dar Parlamentul, de care depinde direct ce fel de procuratură, guvern sau presă avem”. Întrebaţi cum vor împărţi funcţiile principale din stat, aceştia au evitat să răspundă.
    „În cadrul coaliţiei noastre sunt discutate toate problemele, avem şi soluţii, pe care le vom prezenta în momentul oportun, pentru că suntem partide responsabile”, a menţionat Serafim Urecheanu.

    La începutul campaniei pentru alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie, PL, PLDM şi AMN au declarat că vor merge pe liste separate la alegeri, menţionând că vor colabora şi nu se vor ataca reciproc. 
     
     


     

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com