• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    The Election Program of the Liberal Party (Parliamentary elections 2009)
    24.02.2009     
    Предвыборная программа Либеральной партии (Парламентские выборы 2009)
    24.02.2009     
    Demers repetat din partea Asociaţiei Comunităţii Moldovenilor în Irlanda către CEC privind asigurarea dreptului la vot
    06.02.2009     
  • Prima    /   Presa    /   Internaţional  /  Asociaţia Comunităţii Moldovenilor în Irlanda cere Comisiei Electorale Centrale deschiderea secţiilor de votare în Dublin

    Asociaţia Comunităţii Moldovenilor în Irlanda cere Comisiei Electorale Centrale deschiderea secţiilor de votare în Dublin

    30.01.2009  

    Asociaţia Comunităţii Moldovenilor în Irlanda cere Comisiei Electorale Centrale (CEC) să deschidă secţii de votare în or. Dublin, Irlanda. Solicitarea a fost expusă într-un demers expediat pe adresa CEC a Republicii Moldova. Asociaţia Comunităţii Moldovenilor în Irlanda face trimitere la „numărul mare al moldovenilor plecaţi peste hotarele ţării” şi la necesitatea de a le asigura acestora exercitarea dreptului de vot în condiţiile prevăzute de Constituţia Republicii Moldova, de actele internaţionale din domeniul Drepturilor şi Libertăţilor fundamentale ale Omului. În acest mod vor fi asigurate „condiţii egale şi reale tuturor cetăţenilor RM pentru exercitarea dreptului constituţional la vot”, se spune în demersul citat.

    Conform datelor neoficiale, se mai arată în documentul expediat CEC, numărul moldovenilor plecaţi “legal şi ilegal” peste hotare se ridică la aproximativ un milion de cetăţeni, inclusiv în Irlanda s-ar afla “între 7 şi 10 mii” de moldoveni.

    Pentru “asigurarea condiţiilor reale şi egale pentru exercitatrea dreptului la vot al fiecărui cetăţean al Republicii Moldova, indiferent de locul unde se va afla în ziua scrutinului – în interiorul sau exteriorul ţării, legal sau ilegal - Asociaţia Comunităţii Moldovenilor în Irlanda
    solicită deschiderea  secţiilor (birourilor) de votare în străinătate, suplimentar la cele din cadrul misiunilor diplomatice ale RM”, inclusiv “în oraşul Dublin, Irlanda”, se spune în demersul citat.
    În final, autorii demersului, inclusiv preşedintele Asociaţiei Elisaveta Babei, îşi “exprimă convingerea că CEC va da curs acestei solicitări fără întârziere” asigurând  “condiţii egale şi reale tuturor cetăţenilor RM pentru exercitarea dreptului constituţional la vot”.

    moldoveni_irlanda_1.jpg

    Reamintim că Partidul Liberal şi-a exprimat în repetate rânduri sprijinul pentru asigurarea exercitării dreptului la vot pentru comunităţile moldovenilor constituite în lume, inclusiv în  ţările Uniunii Europene, şi a întreprins eforturi de identificare şi de menţinere a unor legături trainice cu aceste comunităţi, în scopul realizării coeziunii puternice a acestora cu cei rămaşi acasă. În numele acestui important obiectiv al PL, Vă îndemnăm, dragi prieteni, să luaţi  legătura cu noi, inclusiv prin intermediul acestui site, pentru a ne comunica preocupările şi problemele Dvs. şi pentru a ne coordona mai eficient acţiunile în campania electorală ce se apropie.

    demers_irlanda.jpg

    30 ianuarie 2009                                                        Departamentul de Comunicare al PL
       

     

    Comentarii Adaugă comentariu
    Nume, Prenume *:
    E-mail:
    Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com