• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    The Election Program of the Liberal Party (Parliamentary elections 2009)
    24.02.2009     
    Предвыборная программа Либеральной партии (Парламентские выборы 2009)
    24.02.2009     
    Demers repetat din partea Asociaţiei Comunităţii Moldovenilor în Irlanda către CEC privind asigurarea dreptului la vot
    06.02.2009     
  • Prima    /   Presa    /   Internaţional  /  NATO şi-a reafirmat susţinerea pentru integritatea, suveranitatea şi independenţa RM

    NATO şi-a reafirmat susţinerea pentru integritatea, suveranitatea şi independenţa RM

    12.12.2008  
    În Comunicatul Final emis la sfârşitul reuniunii miniştrilor de externe ai statelor NATO, din perioada 2-3 decembrie a.c., se conţin concluzii cu privire la conflictul transnistrean. Acest document scoate în evidenţă adeziunea şi susţinerea statelor NATO pentru principiile integrităţii teritoriale, independenţei şi suveranităţii Republicii Moldova şi ale statelor caucaziene (Georgia, Azerbaidjan şi Armenia).

    Miniştrii de externe ai statelor NATO remarcă necesitatea soluţionării paşnice a conflictului din RM, în baza principiilor sus-menţionate, exprimându-şi disponibilitatea de a asigura suportul pentru realizarea acestui obiectiv. De asemenea, înalţii oficiali s-au arătat dispuşi să ofere asistenţa NATO pentru ca RM şi celelalte state ex-sovietice cu conflicte îngheţate pe teritoriul lor să poată folosi mecanismele existente în ceea ce priveşte prevenirea şi soluţionarea paşnică a conflictelor.

    La 18 noiembrie a.c., Adunarea Generală a statelor membre ale NATO a adoptat Rezoluţia Nr. 371, cu privire la relaţiile dintre NATO şi Rusia, în care s-a făcut un apel către autorităţile ruse privitor la imperativul respectării angajamentelor de la Istanbul din 1999, care prevăd evacuarea în timpul apropiat a trupelor militare ruse staţionate ilegal de pe teritoriul Republicii Moldova.

    În cadrul forului Nord-Atlantic, Republica Moldova şi conflictul transnistrean fac parte din subiectele supuse dezbaterilor ample, fiind în permanenţă în vizor atunci când este abordată securitatea europeană şi situaţiile de conflict din Europa.

    Comentarii Adaugă comentariu
    Nume, Prenume *:
    E-mail:
    Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com