„Azi în cap de primăvară,
Zeul dacic Dragobete,
Plin de dragoste şi pară,
Sărută gura la fete”
În fiecare an, tradițional, la data de 24 februarie românii sărbătoresc ziua iubirii - Dragobetele! Dragobetele are rădăcini foarte vechi, fiind celebrat chiar de pe timpul dacilor, aceasta fiind sărbătoarea care aduce iubirea în casă și în suflet. Dragobetele, alături de alte sărbători tradiționale românești, defineşte între popoarele lumii, specificul spiritual al românilor. În Republica Moldova, Dragobetele a început să fie sărbătorit din 2006, de către Tineretul Liberal, prin diferite activități de promovare a semnificației și importanței acestei sărbători.
Fie ca Dragobetele să va ocroteasca dragostea și să vă aducă numai bucurii și clipe frumoase, iar spirtul acestei sărbători dedicate iubirii să vă însoțească anul împrejur. Se știe că Dragobete este şi un zeu al bunei dispoziţii, le doresc celor care au înfiripat noi iubiri, logodne şi chiar căsnicii, ca dragostea care i-a unit să dureze toată viața!
În popor se spunea că cei care participă la Dragobete vor fi feriţi de boli, şi mai ales de febră, şi că Dragobetele îi ajută pe gospodari să aibă un an îmbelşugat, iar îndrăgostiții trebuie neapărat să se sărute în această zi, dacă vor să rămână împreună cât mai mult timp, iată de ce vă îndemn pe toți să sărbătorim ziua îndrăgostiților, să iubim românește și să fim mândri de tradițiile noastre strămoșești!
Dragobetele sărută fetele!
Președintele Partidului Liberal,
Mihai Ghimpu