print
VIDEO/PL a comemorat împlinirea a 80 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov
23.08.2019
1157 Accesări

Astăzi, membrii PL au depus flori și au aprins lumânări la Piatra comemorativă a victimelor ocupației sovietice și ale regimului totalitar comunist, pentru a comemora împlinirea a 80 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, care a dus la anexarea Basarabiei de URSS și instaurarea regimului sovietic de ocupație. Astfel, în mod abuziv, Basarabia a devenit parte componentă a URSS, care o revendica drept compensaţie pentru cei 22 de ani de administraţie românească în Basarabia.

La fel cum a fost îngrădită astăzi aceasta Piatră, de gardurile și scena lui Dodon, asemenea este îngrădit și dosit adevărul istoric în R.M. Este o bătaie de joc, o umilință și o sfidare totală ca în ziua de 24 august, Dodon să dănțuiască pe osemintele celor care au fost persecutați și deportați pentru faptul că erau români și că s-au împotrivit ocupantului.

Partidul Liberal condamnă și consideră inadmisibil ca în Piața Marii Adunări Naționale, un loc sfânt și de o încărcătură simbolică atât de puternică, unde oamenii au obținut dreptul de a scrie în alfabetul latin, de a vorbi limba română, înfășurați de tricolor, iar la distanță de 30 de ani, PMAN să fie locul unde să-i fie cântate osanale URSS-ului de către Dodon, preșul lui Putin, care este gata să-și vândă chiar și mama. Atât timp cât vom accepta și vom tolera astfel de acțiuni, înseamnă că ne merităm soarta!

Indiferent de (ne)voința clasei politice actuale, revenirea Basarabiei la Țara-Mamă România este inevitabilă, pentru că trecutul istoric nu poate fi șters din memoria românilor basarabeni, acum, mai mult ca oricând, dorința de reîntregire nu poate fi reprimată de nicio forță ostilă acestei cauze naționale.


Copyright © 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.