print
AP NATO a votat amendamentul de retragere a trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova, înaintat de Mihai Ghimpu
22.11.2018
1050 Accesări

La ședința Comitetului pentru dimensiunea civilă a securităţii din cadrul Adunării Parlamentare NATO, care a avut loc în perioada 16-19 noiembrie în Halifax, Canada, a fost prezentat Proiectul Raportului General privind Promovarea democrației și a drepturilor omului în regiunea Mării Negre, elaborat de dna Ulla SCHMIDT, Șef adjunct al delegației Bundestagului Germaniei la AP NATO, Raportor General al Comitetului.

Mihai Ghimpu, în calitatea sa de șef al delegației Parlamentului RM la AP NATO, a înaintat un amendament la Capitolul IV al Raportului dedicat Republicii Moldova și regiunii transnistrene, care ulterior a fost votat de Comitet, amendament ce prevede retragerea armatei ruse de pe teritoriul republicii noastre și transformarea operațiunii actuale a F. Ruse de menținere a păcii într-o misiune civilă sub mandat internațional.

Este pentru prima dată, de la independența R. Moldova, când o instituție internațională (Comitetul pentru dimensiunea civilă a securităţii din cadrul Adunării Parlamentare NATO) acceptă schimbarea statutului așa-ziselor forțe militare rusești de ”menținere a păcii”.

Așadar, prin acceptarea amendamentului, ne putem convinge că soluționarea diferendului „transnistrean”, retragerea armatei ruse de pe teritoriul R. Moldova și schimbarea statutului actualelor forțe de „menținere a păcii” depind totalmente de guvernarea noastră, dar din păcate, acest lucru îl face doar PL.

Copyright © 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.