print
Comemorarea lui Gheorghe Ghimpu - 18 ani de la trecerea în eternitate
13.11.2018
2138 Accesări

La data de 13 noiembrie 2018, în ziua în care se împlinesc 18 ani de la trecerea în eternitate a ilustrului om politic Gh. Ghimpu, conducerea PL, președintele Mihai Ghimpu, prim- vicepreședinții Dorin Chirtoacă și Corina Fusu, deputații și membrii liberali au depus flori la mormântul lui Gheorghe Ghimpu din Cimitirul Central din Chişinău, au păstrat un minut de reculegere şi au depănat amintiri luminoase despre parlamentarul, publicistul, disidentul şi marele patriot Gheorghe Ghimpu, care şi-a consacrat întreaga sa viaţă zbuciumată cauzei naţionale, devenind un simbol al acesteia.

Pentru acţiunea din 27 aprilie 1990, când Gheorghe Ghimpu a coborât drapelul sovietic de pe sediul Parlamentului, arborând Tricolorul, el a rămas pentru totdeauna în memoria basarabenilor, fiind un exemplu de curaj și devotament în lupta pentru eliberare națională.

Tot astăzi, Mihai Ghimpu a depus flori și a ținut un minut de reculegere la mormântul regretatului regizor Ion Chistruga, care s-a stins din viață mult prea devreme, răpus de o boală cruntă.
Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Copyright © 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.