print
Mesaj de condoleanțe în legătură cu trecerea în eternitate a cineastului Ion Chistruga
09.11.2018
1022 Accesări

Cu nemărginită tristețe, preşedintele PL, Mihai Ghimpu adresează sincere condoleanţe familiei Chistruga, în legătură cu trecerea în eternitate a marelui regizor al cinematografiei naționale, Ion Chistruga.

Profunde regrete şi gânduri de încurajare tuturor celor care l-au iubit, l-au cunoscut şi l-au apreciat în primul rând pe șoțul, tatăl și bunicul Ion Chistruga, dar și ca pe un reper pentru curajul şi perseverenţa în ceea ce priveşte promovarea adevărului și a valorilor naţionale.

A muncit cu dăruire de sine, punând suflet în toate creațiile sale, tezaurul cultural lăsat în urmă vor păstra mereu vie memoria marelui cineast. Prin documentarele regizate, cum ar fi ”Golgota Basarabiei” și ”Basarabia – Două veacuri de străinie”, maestrul a contribuit la deșteptarea națională a românilor moldoveni, fapt pentru care îl apreciem, râmânând mereu în inimile noastre. În semn de apreciere distinsă, Mihai Ghimpu în calitatea sa de președinte interimar i-a conferit dlui Ion Chistruga, în anul 2010, ”Ordinul Republicii”.

Ion Chistruga își iubea meseria mai mult decâ orice, în ultimii ani am avut o colaborare frumoasă, regizorul a filmat mai multe clipuri de campanie, fiind perfecționist de firea sa, îi plăcea să iasă totul perfect, iar rezultatele erau pe măsură, aceasta fiind și cea mai mare satisfacție pentru efortul depus.

Este o pierdere grea pentru toți, fie ca Dumnezeu să dăruiască familiei cuprinse de durere mângâiere şi întărire sufletească. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Copyright © 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.