print
PL a lansat campania ”În anul Centenarului, semnează Declarația de Unire a Republicii Moldova cu Țara-Mamă ROMÂNIA” în alte 11 raioane ale republici
08.10.2018
362 Accesări

În această duminică, PL a lansat campania ”În anul Centenarului, semnează Declarația de Unire a Republicii Moldova cu Țara-Mamă ROMÂNIA” în alte 11 raioane ale republicii: Bălți, Briceni, Călărași, Cahul, Cantemir, Dondușeni, Drochia, Dubăsari, Telenești, Ungheni și Cimișlia.

Președintele PL, Mihai Ghimpu alături de membrii BP al PL Nicolie Hâncu și Ion Purice au participat la lansarea campaniei ”În anul Centenarului, semnează Declarația de Unire a Republicii Moldova cu Țara-Mamă ROMÂNIA” în r. Dondușeni. Locuitorii raionului care sunt convinși că e de datoria noastră de a înfăptui cât mai curând reîntregirea neamului și a Țării, pe parcursul acestei campanii își vor putea exprima aceasta dorință prin semnarea Declarației de Unire.

La Drochia a avut loc Conferința OTPL Drochia, la care au participat 55 de delegați, fiind realeasă în funcția de președinte Violeta Roșca. Ulterior, a avut loc lansarea campaniei de semnare a Declarației de Unire și promovarea acesteia printr-un marș automobilistic prin localitățile raionului.

Deputatul Ion Casian, alături de președintele OTPL Bălți, Dinu Diaconu a dat startul campaniei la Bălți. Și aici sunt unioniști, români adevărați care își doresc din tot sufletul Reunirea, să trăiască în bunăstare și demnitate cu tot neamul laolaltă. În discursul său. Ion Casian a vorbit despre faptul că de la om la om, trebuie transmis mesajul tuturor celor care încă au reticență față de Unire, pentru că Unirea nu este doar pentru români, Unirea este unica cale spre o viață mai bună pentru toți cetățenii, indiferent de etnie și limba vorbită.

La Briceni, a avut loc Conferința Organizației Teritoriale a Partidului Liberal Briceni, au fost alese organele de conducere ale filialei, iar președinte a fost reales Ion Jocot. Prezent la eveniment, Gheorghe Brega le-a urat celor care s-au învdrednicit de funcții de conducere mult succes, verticalitate şi izbândă pentru a duce în continuare flacăra Unirii şi a promova programul PL.

La Dubăsari, s-a desfășurat Conferința OTPL Dubăsari la care au participat 42 de delegați din organizațiile locale, în cadrul căreia au fost alese organele de conducere ale filialei. Valeriu Racu a fost ales în calitate de președinte al Organizației Teritoriale Dubăsari a Partidului Liberal. La eveniment au participat deputatul Roman Boțan, președintele OTPL Orhei, Sergiu Miron, președintele interimar OTPL Criuleni, Constantin Racu. Roman Boțan a mulțumit colegilor pentru curaj în lupta pentru realizarea dezideratului national și i-a felicitat pe cei aleși în organele de conducere teritoriale. În discursul său, Sergiu Miron i-a încurajat pe colegii liberali să fie activi în promovarea reîntregirii neamului românesc și să acționeze constant pentru fortificarea organizației teritoriale.
La finalul evenimentului OTPL Dubăsari a lansat la nivel teritorial campania Partidului Liberal ”În anul Centenarului, semnează Declarația de Unire a Republicii Moldova cu Țara-Mamă ROMÂNIA”.

La Ungheni, președintele OTPL Ungheni Iurie Chirinciuc, a prezentat raportul a 4 de activitate în calitate de președinte care au constat în implementarea proiectelor de menire socială susținute de localitățile României, pentru a uni, în primul rând, oamenii de pe cele două maluri ale Prutului. La eveniment a fost prezent prim-vicepreședintele PL Dorin Chirtoacă. 
Iurie Chirinciuc a accentuat că ”unirea este un obiectiv nobil care merită tot sacrificiul. Aveţi cuvântul meu că voi lupta cu sacrificiu, cu bună-credinţă şi devotament pentru acreditarea ideilor democraţiei autentice, a Libertății şi Bunăstării, idei pe care le-am promovat împreună.”

La Călărași, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu a participat la evenimentul de promovare a campaniei PL de semnare a Declarației de Unire a Republicii Moldova cu Țara-Mamă România. Doar prin Unirea Basarabiei cu România vom reuși să asigurăm tuturor și fiecărui un trai decent, în demnitate, bunăstare și securitate.

La evenimentul de lansare a campaniei de la Telenești, invitați au fost prim-vicepreședinta PL, Corina Fusu și deputatul Valerian Bejan. În cuvantul său de salut, Valerian Bejan a menționat că ”această semnătură, chiar dacă este simbolică, este o piatră de temelie pentru viitorul copiilor și nepoților noștri, care vor avea posibilitatea să trăiască într-o Țară mare, într-o Țară unită, acolo unde drepturile oamenilor, justiția și bunăstarea sunt în capul mesei”.

Săptămâna viitoare, va fi dat startul și în alte raioane ale republicii, liberalii vor merge din localitate în localitate, din casă în casă, de la om la om pentru promovarea mesajului Unirii ca unica cale de salvare a cetățenilor de sărăcie, fărădelege și corupție, pentru a reveni pe făgașul nostru istoric românesc.

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.