print
Declarație PL: R. Moldova și-a pierdut din credibilitatea externă, curs pro-Moldova și Silvia Radu ministru..
18.09.2018
1430 Accesări

Ultimele evenimente care au avut loc în Republica Moldova - anunțarea noului mesaj „Pro-Moldova” al Partidului Democrat și remanierile din Guvern, demonstrează că, reforma Guvernului făcută de PD, fără susținerea PL a eșuat. Ba mai mult ca atât, modificarea componenței Guvernului la doar 9 luni de activitate, arată că, în toți acești ani, din 2009 încoace, toate guvernele formate fără reprezentanți ai PL au dus la compromiterea democrației și a reformelor, fapt confirmat prin izolarea politică și financiară a partenerilor externi și UE, în primul rând.

Aducerea la cârma Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale a Silviei Radu care a distrus funcționalitatea Primăriei și a orașului în întregime, aflându-se ilegal în funcția de primar general și care a dat dovadă de incompetență managerială și abuz în serviciu, ne dovedește că, între S. Radu și V. Plahotniuc există un pact, ”eu ție-tu mie”, încă din perioada când deținea șefia la Union Fenosa.

Situația precară a Guvernului PD e confirmată inclusiv prin sesizarea CEDO în legătură cu expulzarea celor șapte profesori turci, dar și de experții internaționali ce au participat la reuniunea Consiliului Atlantic, din 14 septembrie, la Washington, la care a fost prezent și Andrian Candu. Aceștia și-au exprimat îngrijorările în privința situației politice, economice și sociale din Moldova, menționând că, în prezent, R.Moldova se află într-o criză politică, iar Guvernul pierde din ce în ce mai mult din credibilitate în fața cetățenilor și a UE.

Aceasta demonstrează o dată în plus că guvernele sunt la cheremul lui Vlad Plahotniuc și nu a majorității parlamentare, că cetățenii și problemele lor n-au fost și nu sunt o prioritate a actualei guvernări, precum declară PD. Interesul guvernării de azi rămâne banul, puterea și concentrarea acesteia, cât mai mult, în mâinile unui singur om.

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.