print
Dorin CHIRTOACĂ: apel de mobilizare către cetățeni pentru susținerea lui Valeriu MUNTEANU
17.05.2018
3314 Accesări

Astăzi, Dorin Chirtoacă a susținut o conferință de presă, în care s-a expus pe marginea mai multor subiecte, cum ar fi: votul pentru alegerile din 20 mai 2018, reacția la atacurile în adresa pentru perioada în care era edil al capitalei, dar și adevăratele mize ale acestui scrutin alectoral.

În debutul conferinței, Dorin Chirtoacă a precizat că, „atunci când am decis să-mi dau demisia, m-am gândit la d-stră, locuitorii Chișinăului, iar pe 20 mai aveți posibilitatea să vă gândiți tot la d-stră, să vă votați viitorul. În cei 10 ani, mi-ați oferit votul de încredere pentru 3 mandate, iar lista realizărilor este semnificativă, realizări pe care nu le mai are nimeni în Republica Moldova. În acest scrutin electoral nu există candidatul Silvia Radu – există candidatul Plahotniuc și masca Silvia Radu. Nu există candidatul I. Ceban – există candidatul I. Dodon și masca I. Ceban.”

Totodată, fostul edil a venit și cu un îndemn față de locuitorii capitalei: „Vă chem să participați la vot, să fiți cetățeni ai Republicii Moldova votând Valeriu Munteanu, fie să votați Silvia Radu și Ion Ceban și veți fi piese din garderoba lui Plahotniuc. Chișinăul a rămas ultima redută a democrației, în cazul în care aceasta nimerește oficial în mâna regimului actual, prin absenteism, sau prin participarea doar a electoratului de stânga atunci la parlamentare să nu ne plângem pe nimeni.

Dorin Chirtoacă a oferit și câteva replici celor care au declarat că la primărie ar fi găsit dezastru și că nu s-ar fi făcut nimic timp de 10 ani. Fostul edil a reamintit că Primăria are semnate contracte pe ani de zile înainte cu instituțiile europene pe proiecte de dezvoltare precum drumurile, apa, managementul deșeurilor, izolarea termică, iar contracandidații lui Valeriu Munteanu inventează „soluții” pentru problemele la care s-au găsit deja modalități de rezolvare și sunt în implementare.

Dorin Chirtoacă a făcut un apel pentru mobilizare, pentru ca cetățenii să-l susțină la 20 mai anume pe Valeriu Munteanu, care a demonstrat prin participarea la dezbaterile electorale că are pregătirea necesară și motivația de a continua proiectele demarate de Dorin Chirtoacă.

Totodată, Dorin Chirtoacă a lansat un apel către Maia Sandu și Andrei Năstase pentru a participa la o dezbatere publică cu Valeriu Munteanu, în vederea determinării celui mai pregătit și puternic candidat, iar cel mai slab să se retragă din cursa electorală.

Video integral al confrinței de presă:


17 mai 2018,
Serviciul de presă al PL

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.