print
DOC/ Valeriu Munteanu cere destituirea lui Grozavu din funcția de viceprimar al Chișinăului
28.02.2018
1195 Accesări

Valeriu Munteanu, vicepreședintele PL a sesizat Autoritatea Națională de Integritate în privința lui Nistor Grozavu. Liberalul cere inițierea procedurii legale privind destituirea din funcţia de viceprimar al mun. Chişinău Nistor Grozavu.

Motivul este admiterea conflictelor de interese, constatate și rămase definitive prin deciziile CSJ. În documentul trimis ANI, Munteanu amintește că în 2015 Comisia Națională de Integritate a constat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese de către viceprimarul Chișinăului exprimată prin nedeclararea în termenul și modul stabilit despre conflictul de interese, admis la semnarea unui certificat de urbanism elaborate în baza unui plan coordonat de către șeful secției autorizări construcții individuale, Maria Grozavu, soția lui Nistor Grozavu.

Un alt caz admis și nedeclarat de viceprimarul Nistor Grozavu este eliberarea unui certificat de urbanism pentru construirea unu bloc locativ cu spații comerciale la parter, a cărei proiectare a fost realizată de o companie condusă de fiul lui Nistor Grozavu, Victor.

Astfel, în baza deciziei Curții Supreme de Justiție care a constatat acest conflict de interese, Munteanu cere să fie inițiată procedura de destituire din funcție în conformitate cu legea cu privire la Autoritatea Națională de Integritate. Mai jos vedeți sesizarea integrală a liberalului.

Copyright © 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.