print
(VIDEO) Mihai GHIMPU propune ieșirea RM din CSI și cere guvernării să nu devieze de la angajamentele asumate la liberalizarea vizelor
19.01.2018
893 Accesări

Partidul Liberal propune ieșirea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente. Liberalii au pregătit un proiect de lege în acest sens și se adresează Partidului Democrat să-l susțină pentru a le arăta cetățenilor că guvernarea de la Chișinău își dorește într-adevăr integrarea țării în Uniunea Europeană.

Potrivit președintelui PL, Mihai Ghimpu, Comisia Europeană s-a declarat îngrijorată că nu se îndeplinesc condițiile regimului liberalizat de vize, regim care a fost obținut inclusiv cu efortul Partidului Liberal. „Cerem guvernării să îndeplinească toate angajamentele ce țin de regimul liberalizat de vize și de Acordul de Asociere, și nu doar prin adoptarea legilor, pentru că adoptarea unei legi nu înseamnă deja reformă. Reforma înseamnă când legea funcționează”, a spus Mihai Ghimpu, într-o conferință de presă.

Potrivit secretarului general PL, Ion Apostol, aderarea la CSI i-a adus Republicii Moldova doar necazuri. Începând cu războiul de la Nistru, în care și-au pierdut viața sute de oameni, interzicerea studierii în limba română în școlile din stânga Nistrului, până la instituirea embargoului de către Federația Rusă, în 2006, pentru produsele moldovenești, lucru care s-a repetat și în 2013. În schimb, după semnarea Acordului de Asociere cu UE, Moldova și-a reorientat exporturile de la spațiul CSI pe piața europeană, actualmente România fiind principala piață din UE pentru produsele moldovenești.

VIDEO:

 

Serviciul de presă al PL

19 ianuarie 2018


 

 

 

Copyright © 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.