print
La Mulți Ani, Români! Mesajul Lui Mihai GHIMPU cu ocazia Anului Nou 2018 - Anul Unirii
31.12.2017
1862 Accesări

Stimați cetățeni,                                                                                                                                 

Peste câteva clipe vom păși în anul 2018 - Anul Unirii. Pentru noi românii, anul 2018, este un an simbolic. An în care vom marca 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918 și an de răscruce în care urmează să decidem odată și pentru totdeauna revenirea la Țara-Mamă România, de acolo de unde am fost rupți, fără voia noastră la 28 iunie 1940. 

Sunt unul din membrii fondatori ai Frontului Popular și  împreună cu Generația anilor `90, prin lupta sprijinită de sute de mii de cetățeni, am readus democrația pe acest pământ românesc, limba română și alfabetul latin, istoria românilor, tricolorul și independența față de Uniunea Sovietică.  Mai apoi, împreună cu Dorin Chirtoacă, în calitate de Primar General al municipiului Chișinău și cu colegii mei liberali, am continuat lupta începută de Mișcarea de Eliberare Națională de la începutul anilor 88-89 a secolului trecut.

Am făcut dreptate limbii române, oferind-ui statut de limbă oficială prin sesizarea depusă la Curtea Constituțională, am readus Crăciunul pe stil nou și sărbătoarea limbii române, în calitate de Președinte-interimar am desecretizat arhivele KGB, am semnat decretele prin care am condamnat ocupația sovietică și crimele comunismului. Un alt pas spre UNIREA cu România la constituit semnarea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, care a dat posibilitate cetățenilor din Republica Moldova să treacă Prutul fără viză, să-și revadă rudele și prietenii, rupând astfel bariera dintre frați și dând posibilitate copiilor să ajungă la părinții lor plecați în întreaga Europă.

Toate aceste acțiuni, întreprinse împreună cu colegii liberali, au avut un singur scop - conștientizarea de către românii moldoveni a ocupației sovietice a Basarabiei și pregătirea pas cu pas a Unirii cu România, pentru a trăi în pace, securitate și bunăstare.  

Dragi români,                                     

Anul 2018, este un an crucial, pentru viitorul nostru și al copiilor noștri, în care Unirea cu România trebuie să devină principala temă de dezbatere a politicienilor, și mai apoi să fie desăvârșită prin votul cetățenilor Republicii Moldova pentru un Parlament unionist, care într-un final să voteze Actul  Unirii celor două state românești.

În prag de An Nou, gândul îmi este alături de toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de naționalitate, dar și de miile de cetățeni plecați la muncă peste hotare, de familiile lor rămase acasă, de tineri,  pensionari, bătrâni, bolnavi și orfani, cărora le doresc căldură în suflet, bunăstare, pace, liniște, fericire și un an mai bun

Lăsați magia urăturilor străbune să Vă picure în suflet fiori de sfințenie și primiți cu drag gândurile noastre de prețuire, prosperitate și belșug.

Vă urăm un An al dorințelor împlinite, cu multă liniște, căldură și armonie în suflet, un An bun și luminos.

La mulţi ani!

UNIȚI PENTRU UmNIRE!

 

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.