print
Dorin Chirtoacă: Trebuie să învățam din exemplul Regelui Mihai, atât că rege, cât și că om. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
05.12.2017
2088 Accesări

 Majestatea Să Regele Mihai a încetat din viață.

 Regele Mihai I al României este și rămâne a fi personalitatea cea mai de seamă a neamului românesc de după făurirea României Mari.
 
 Regele Mihai, alături de înaintașii săi, Regele Carol I, Regele Ferdinand și Regină Măria, a făcut dreptate României. Recuperarea Ardealului și existența de azi a României, cel puțin în hotarele actuale, se datorează Regelui Mihai.
 
 Din păcate însă, dreptatea făcută pentru România, a fost urmată de nedreptate pentru Regele Mihai începând cu 1947 și până în ultima zi a vieții sale, pentru că titlul de Șef de Stat, luat pe nedrept de comuniști, nu a fost întors nici de România democratică și nici de România europeană. Acum o luna am trimis o scrisoare Majestății Sale în care subliniam această încă o data, precum și faptul că nedreptățea continuă să apese și asupra Basarabiei până în prezent.
 
 Drapelul Primăriei Chișinău, precum și cele ale Guvernului, Parlamentului și Președinției urmează a fi coborâte în bernă pe întreagă durată a funeraliilor.
 
 Cu siguranță, o stradă sau un bulevard , precum și instituții din Chișinău vor purta numele Regelui Mihai și voi propune acest lucru.
 
 Dumnezeu să odihnească și să primească pe Majestatea Sa în Împărăția Sa! Iar nouă să ne ajungă minte să învățam din exemplul Regelui Mihai, atât că rege, cât și că om!
 
 Dorin Chirtoaca
 Primar general al municipiului Chișinău

 (ilegal suspendat)
 5 decembrie 2017

Copyright © 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.