print
Apel către judecătorii care examinează dosarul Dorin Chirtoacă: Vă rog să dați dovadă de curaj și imparțialitate
27.07.2017
731 Accesări

Deputatul PL, Ion Casian, care este avocat de profesie a făcut un apel către instanțele de judecată și participanții la procesul lui Dorin Chirtoacă, îndemnând-ui să dea dovadă de curaj și imparțialitatea. Deputatul PL atrage atenția opiniei publice despre abuzurile comise în acest dosar, declarând că cu toate că prima ședință de judecată în dosarul Dorin Chirtoacă a fost stabilită pentru data de 31 iulie 2017, asupra judecătorului care examinează acest caz au fost făcute presiuni ca să schimbe data ședinței pentru ziua de azi.

”După cum cunoașteți, dosarul intentat Primarului General Dorin Chirtoacă a fost transmis în judecată spre examinare la 21 iulie 2017, cu grave încălcări de procedură contestate de avocați. Ședința preliminară a fost stabilită pentru data de 31 iulie. Judecătorul care examinează cazul în urma presiunilor a modificat data ședinței, pentru ziua de azi, 27 iulie 2017. La moment se fac presiuni asupra avocaților, inclusiv înlocuirea lor cu avocați din oficiu, pentru că anume astăzi Dorin Chirtoacă să fie suspendat din funcția de Primar General.

Fracțiunea Partidului Liberal consideră că acțiunile întreprinse, constituie grave încălcări de procedură, inclusiv a dreptului la o examinare corectă, onestă și legală a cauzei, care i-ar permite Primarului General Dorin Chirtoacă să se poată apăra, folosindu-se de toate drepturile garantate, având în vedere că dânsul nu aluat cunoștință cu toate materialele cauzei.

În acest context facem APEL către instanțe și participanții la proces să dea dovadă de curaj și imparțialitate în calitatea lor de promotori ai statului de drept și respectării drepturilor omului într-un proces de judecată. Opriți fărădelegea”, a cerut Ion Casian.

Serviciul de presă al PL
27 iulie 2017
Copyright © 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.