print
Clubul Studenților Liberali solicită Guvernului să preia practica României, prin care bursele studențești sunt achitate și pe timp de vară, în mărime de 70%
14.07.2017
1490 Accesări

 

Clubul Studenților Liberali au expediat o solicitare în adresa Guvernului. Aceștia vor ca bursele studențești să fie achitate și pe timp de vară, în mărime de 70%. 

Potrivit autorilor scrisorii, aceasta este o practică existentă și în alte state, inclusiv România. 

”Urmând practica altor state, inclusiv România, solicităm amendarea hotărârii de guvern nominalizată mai sus, prin care studenților să le fie calculate și achitate burse de studii şi în perioada vacanței de vară, în cuantum 70% din suma bursei acordate de instituția de învățământ, pentru a facilita accesul la învățământul superior, în mod special al tinerilor din mediul rural și localitățile mic urbane, cu frecvență la zi, pentru a sprijini eforturile depuse în cursul anului de studii şi spre protecția socială a acestora”, se arată în demersul înaintat de studenții liberali.

Reamintim că Parlamentul de la București a votat la mijlocul lunii mai, anul curent un amendament depus la Ordonanta de Guvern care prevede acordarea burselor pentru studenți și în perioada de vară.

Bursele în valoare de 201 lei românești (cca 1000 lei moldovenești) sunt acordate pentru eforturile depuse de studenți pe parcursul anului de studii, dar și pentru protecția socială a acestora. 

 

Copyright © 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.