print
Mihai Ghimpu: Problema cetățeniei române trebuie tranșată în mod de urgență prin adoptarea unei Ordonanțe de Urgență. Pentru a pune capăt speculațiilor din partea neprietenilor de la Chișinău și Moscova
30.05.2017
1673 Accesări

 

 

Pe data de 20 septembrie 2016, am adresat o scrisoare fostului Prim-ministru al României prin care i-am solicitat să înlăture lacunele din ”Legea cu privire la cetățenia română” și/sau alte acte normative.

Problema respectivă fusese sesizată de mulți cetățeni ai Republicii Moldova, care s-au pomenit în situația, când copii minori ai lor trebuiau să redobândească din nou cetățenia română, din cauză că nu a fost solicitată de unul dintre părinți în momentul când aceștia au redobândit-o, ceea ce din punctul meu de vedere, era și este incorect.

Astăzi Ministerul Justiției de la București a plasat pe pagina sa web, www.just.ro/11986-2, un comunicat în care supune dezbaterii publice, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii cetățeniei române nr. 21/1991.

Și atunci și acum, consider că această problemă trebuie tranșată în mod de urgență prin adoptarea unei Ordonanțe de Urgență, care ar reduce timpul și ar înlătura lacunele legislative sau normative din legislația României, astfel încât cetățenii, care au redobândit și/sau urmează să redobândească cetățenia română să poată beneficia de toate drepturile lor constituționale, inclusiv de perfectarea pașapoartelor românești.

Soluționare acestei probleme ar pune capăt speculațiilor venite din partea neprietenilor, indiferent de unde sunt aceștia Chișinău sau Moscova.

Sursa: www.facebook.com/MihaiGhimpu

Copyright © 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.