print
Tineretul Liberal a organizat un flashmob în fața președinției. Iată ce mesaj i-au transmis lui Dodon!
16.05.2017
1104 Accesări

Tineretul Liberal a organizat astăzi un flashmob, în fața Președinției Republicii Moldova, cu tema „Trădarea boierului Moruzi în 1812 și a lui Igor Dodon în prezent”,  în scopul  comemorării a celor 205 ani de la Raptul Basarabiei din 16 mai 1812, în urma semnării Pactului ruso-turc.

Ilie Crețu, Președintele Tineretului Liberal al sectorului Ciocana din mun. Chișinău, a accentuat importanța zilei de 16 mai 1812, dar și ce au în comun Moruzi cu actualul Președinte al Republicii Moldova  Igor Dodon.

„Moldova a fost divizată  de marile puteri fără a întreba românii sau frații dacă doresc să fie despărțiți – nimeni nu ne-a întrebat. Ne-au divizat prin trădarea boierului Moruzi în anul 1812, care s-a vândut rușilor, ne-a înstrăinat de țara-mamă. Chiar și astăzi mai simțim puterea și influența Kremlinului. Igor Dodon este un al doilea Moruzi, care dorește să își trădeze neamul. Prin  acțiunile sale organizate pe data de 9 mai, atunci când trebuia să reamintim eroii neamului nostru, a permis ca armata rusă să defileze la Tiraspol, iar el s-a dus la Kremlin  la dușmani noștri, care ne-au despărțit ca națiune de români”, a menționat Crețu.

Tinerii Liberali au lăsat în fața ușii de la Președinție o pungă cu 30 de arginți, care simbolizează trădarea Președintelui Igor Dodon față de neam. „Acțiunile domnului Moruzi și a lui  Dodon sunt similare. Deși au trecut 205 ani de atunci, noi am adus ne-președintelui nostru Igor Dodon, acest simbol al trădării – această pungă cu 30 de arginți, pe care o vom lăsa aici, la Președinție, pentru a se gândi dacă merită să trădezi acest popor, care l-a votat pentru a ajunge în această funcție. Am venit aici pentru a-i reaminti care îi sunt atribuțiile, adică acele de a fi pentru poporul său, nu pentru cei de la Kremlin”, au menționat liberalii.

Imagini video de la eveniment:

Serviciul de Presă al PL
16 mai 2017 
Copyright © 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.