print
Partidul Liberal consideră recensământul din 2014 ca fiind nul, nu va recunoaște rezultatele acestuia, solicită anularea lui și organizarea unui nou recensământ
31.03.2017
732 Accesări

Partidul Liberal a luat act de datele Recensământului Populație și Locuințelor din 2014 prezentate astăzi de Biroul național de statistică și constată următoarele.

Datele Recensământului din 2014 sunt viciate, și nu reflectă realitatea din Republica Moldova. Considerăm că procesul a fost viciat încă la colectare, în 2014, argumente au fost prezentate atunci, de societatea civilă şi mass-media, printre care:

-         completarea chestionarelor cu creion simplu;

-         sugerarea răspunsurilor de către recenzori;

-         nerecenzarea a miilor de cetățeni din mediul urban și folosirea datelor acestora din surse administrative;

-         nerecenzarea sutelor de mii de cetățeni aflați peste hotare și ne declarați de rudele acestora rămași în Republica Moldova.

Rezultatele demografice au fost fraudate deliberat prin:

-         recrutarea în condiții netransparente a personalului, care s-a ocupat de procesarea datelor colectate, ne asigurând profesionalismul acestor persoane.

-         centralizarea în sistemul electronic a formularelor de recenzare prin introducerea datelor manual cu implicarea factorului uman și nu prin scanare, cum era stabilit inițial. Procedură, care ar fi exclus posibilitatea fraudării datelor colectate.

În mod cert în Republica Moldova peste 85 % sunt români moldoveni și vorbesc limba română. Trucarea acestui adevăr de nezdruncinat este premiză pentru speculații politice și folosește unor forțe de la Kremlin și instrumentelor lor fidele din Republica Moldova.

În acest context, Partidul Liberal consideră acest recensământ ca fiind nul, nu va recunoaște rezultatele acestuia, solicită anularea lui și organizarea unui nou recensământ. 

Serviciul de Presă al PL
31 martie 2017
Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.