print
Tineretul Liberal a adus un omagiu poetului național - Grigore Vieru, la 82 ani de la nașterea sa
14.02.2017
3546 Accesări

Astăzi, 14 februarie 2017, se împlinesc 82 de ani de la naşterea marelui poet român, Grigore Vieru. Cu acest prilej, Tineretul Liberala au depus flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor Români din Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău. 
Liceenii au prezentat program artistic amplu, ce a constat din recitaluri, evocări, alocaţiuni şi momente literar-muzicale, susţinute de către participanţi și dedicate poetului Grigore Vieru. La eveniment au participat și Oleg Poiată, Pretorul sectorului Centru, Ion Popovschi, Consilier municipal și Ion Purice Nistor, Președintele Clubului Studenților Liberali.

Ion Purice Nistor,, Președintele CSL a menționat că "Grigore Vieru a fost deosebit ca om, ca poet, ca fiu - fiu al acestui pământ. Cu toate că este trecut în altă dimensiune a existenţei, Grigore Vieru este acum mai viu ca niciodată. Vă îndemn să-i citim operele, căci cartea niciodată nu şi-a pierdut din valoare. Nu trebuie să ne uităm eroii, întrucât doar cei care se inspiră din aceste izvoare de cunoştinţe vor deveni adevăraţi creatori de idealuri. Grigore Vieru este, fără îndoială,  poetul valorilor noastre naţionale şi spirituale. Scopul nostru, a Tineretului Liberal,  este de a păstra şi de a promova aceste valori alea neamului românesc. Cu siguranţă că aceasta nu va fi ultima activitate de acest gen organizată de tinerii liberali, vă mulţumesc tuturor pentru implicare şi apreciez mult faptul că tinerii de astăzi dau dovadă de iniţiativă, curaj şi promovează valorile neamului nostru" - a mai precizat Ion Purice Nistor. 

Serviciul de Presă al PL
14 februarie 2016.
Copyright © 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.