print
Sărbători frumoase! La Mulți Ani!
31.12.2016
3194 Accesări

Dragi cetățeni,

Anul 2016 a fost marcat de evenimente politice, care s-au perindat foarte repede: unele bune, reuşite, dar au fost şi eşecuri, și aici mă refer la alegerea unui președinte, care lucrează împotriva intereselor acestui neam.

Acum exact un an, Republica Moldova se afla într-o criză profundă, cei care guvernaseră până atunci, care au jefuit această republică, au renunțat la guvernare și împingeau republica în mânile partidelor pro-ruse. În loc să ne întindem mâna şi să ne apucăm de reforme, pentru a schimba în bine odată și pentru totdeauna viața cetățenilor, cineva a pus mai presus interesele, decât dreptatea și bunăstarea cetăţenilor.

În ianuarie 2016, am luat una dintre cele mai grele decizii din toată cariera mea politică, în detrimentul imaginii mele politice și a Partidului Liberal. Am avut de ales din două alternative: ori participăm la guvernare, ori mergem la alegeri anticipate, care ar fi adus în parlament forțele pro-ruse și antinaționale. Am ales să fim huiduiți și blamați de unii, dar să nu punem republica în palmele lui Putin și forțelor oculte din exterior, care doreau și încă mai doresc alegeri anticipate.

Stimați compatrioți, 
Uniți pentru Unire, acesta este crezul care ne uneşte şi ne mobilizează și care rămâne a fi idealul sfânt al strămoşilor noştri – realizarea Unirii tuturor teritoriilor românești. În aceste clipe de la răscrucea anilor ne îndreptăm cu cele mai alese gânduri către toţi cei care vorbesc, simt şi gândesc româneşte.

Mulțumirea și recunoștința noastră se îndreaptă către cetățenii noștri, care nu au încetat să creadă în victoria Libertății, Democrației, Dreptății și Unității. Îmi doresc ca acest an care vine – 2017, să aducă pace, liniște și bunăstare în casele noastre. Gândul bun și spiritul unificator, care a însoțit românii de-a lungul secolelor să ne călăuzească în anul care vine, iar dorința noastră de Unitate românească să dăinuiască în fiecare dintre noi, cei care iubim și simțim românește.

Dragi tineri, 
Mă adresez vouă, pentru că voi sunteți speranța zilei de mâine. Avem nevoie de implicarea voastră mai activă în viața politică, economică, socială, pentru ca împreună cu voi să făurim acel viitor pe care ni-l dorim cu toții - reîntregiți, în securitate și bunăstare.

În prag de An Nou, gândul îmi este și alături de miile de cetățeni plecați la muncă peste hotare, de familiile lor rămase acasă, de pensionari, bătrâni, bolnavi, orfani, cărora le doresc, de asemenea, căldură în suflet, bunăstare, pace și liniște, fericire și un an mai bun.

Lăsați magia urăturilor străbune să Vă picure în suflet fiori de sfințenie și primiți cu drag gândurile noastre de prețuire, prosperitate și belșug. Vă urăm un An al dorințelor împlinite, cu multă liniște, căldură și armonie în suflet, un An mai bun și mai luminos.

Fie ca speranțele și proiectele Dumneavoastră cele mai frumoase să-și găsească împlinirea în anul 2017!

SĂRBĂTORI FERICITE! LA MULŢI, MULȚI ANI!

Mihai GHIMPU, Președintele PL
31 decembrie 2016

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.