print
Valeriu Munteanu - Antecedentele Preşedintelui Timofti
27.05.2013
3134 Accesări
În urma unei idile intempestive cu bolșevicii lui Voronin, din vinerea Paștelui, PLDM, asemenea unei feciorărițe, s-a ales cu un simplu herpes (zăbală) recidivant, însă dacă această aventură va continua, acesta riscă să se îmbolnăvească de boli venerice politice.

Încercarea liberal-democraților și a comuniștilor de a egala în competențe un Guvern demisionat cu un Guvern plenipotențiar, nu este altceva decât o formă subtilă a uzurpării puterii în stat, infracțiunea cea mai gravă împotriva poporului.

Acțiunile degenerescente ale foștilor aliați politici verzi, sunt în disonanță cu spiritul statului de drept și pun în mare pericol viitorul european al Republicii Moldova.

Liniile roșii ale statului de drept au fost încălcate în mod deliberat și repetat de către „grupul Filat!”, iar acum totul depinde de opțiunea lor: ori se retrag și revin la normalitate, ori fac mai departe politică amestecată cu lături, scoțând Republica Moldova de pe drumul european, menținându-ne astfel în sfera de influență a imperialismului rusesc.

Faptul că liberal-democrații, au încercat să ascundă Decretele Președintelui Timofti privind revocarea lui M. Moldovanu și a lui A. Șalaru și Hotărârea Guvernului privind demiterea lui I. Cebanu, într-o ediție specială a Monitorului Oficial de vineri, care nu a fost distribuită de dimineață adresanților (nici chiar la Curtea Constituțională nu era acest MO!), demonstrează că aceștia au „intenții democratice serioase” . Acest episod regretabil, îmi alimentează convingerea că schimbul de experiență dintre comuniști și liberal-democrați a fost unul productiv pentru acest tandem, nu și pentru cetățenii acestui chinuit pământ.

P.S.   În ultima perioadă,  în încercarea paternală de a-i intra în voie lui Vladimir Filat, Președintele Nicolae Timofti a călcat de mai multe ori peste Constituție, acea linie roșie după care începe dictatura, uzurparea puterii în stat, teroarea, încălcarea drepturilor omului.

— Domnule Președinte Timofti, reveniți la Constituție, reveniți la cetățeni !
Departamentul Imagine și Comunicare al PL
27 mai 2013
sursa: munteanu.md
Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.