• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Declarația MPU privind criza politică din RM
  11.06.2020     
  Declarația MPU cu privire la marcarea în bătaie de joc a Zilei Memoriei de către regimul Dodon
  03.03.2020     
  MPU a fost împiedicată de Dodon să participe la acțiunea oficială de comemorare, de Ziua Memoriei
  02.03.2020     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL condamnă și consideră periculoase și iraționale declarațiille ambasadorului F. Ruse, Vasnețov

  PL condamnă și consideră periculoase și iraționale declarațiille ambasadorului F. Ruse, Vasnețov

  25.10.2019  

  Portavocea lui Putin la Chișinău, Oleg Vasnețov, a declarat că ”Statutul limbii ruse trebuie să fie întărit în legislația R. Moldova ca instrument de comunicare între minoritățile naționale, iar instituțiile de învățământ cu predare în limba rusă trebuie să fie păstrate”.

  Asemenea declarații trebuie să fie taxate imediat de MAEIE și de Guvern, pentru că aceste afirmații reprezintă o ingerință în politica internă a RM, iar Rusia în continuare își promovează tezele sovietice și imperialiste și vede RM strict ca pe un stat vasal.

  Astfel, F. Rusă, prin sateliții săi, continuă să comită acțiuni subversive și să-și impună politica și influența, la fel cu am făcut-o tovarășii bolșevici de la Kremlin, în raport cu românii din stânga Prutului.

  Exista norme europene, care prevăd posibilități egale pentru toți. Nu este necesar ca ucrainenii, bulgarii, găgăuzii și alte minorități să vorbească, să comunice “interetnic”, în rusă. Limba română, limba oficială a RM, pe care este firesc să o cunoască fiecare cetățean și care devine automat limba de comunicare între toți cetățenii RM.

  Nu există niciun temei legal pentru ca limba rusă să fie limbă de comunicare interetnică în RM, or prevederile acestei Legi, adoptată încă în perioada URSS, a fost declarată de CC ca fiind desuetă (depășită, care nu corespunde realității) În orice stat, limba de comunicare este limba oficială, în cazul Republicii Moldova – limba română. http://www.pl.md/libview.php

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4843364  | ieri: 2282 |  azi: 924 |  online: 43     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97