• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Guvernarea a folosit perioada campaniei electorale drept paravan pentru concursul funcției de procuror general

    Guvernarea a folosit perioada campaniei electorale drept paravan pentru concursul funcției de procuror general

    21.10.2019  

    Este inexplicabil faptul de ce guvernarea PSRM-ACUM, în special componentele Blocului ACUM care se declară promotorii proceselor transparente și a principiilor democratice, au folosit perioada campaniei electorale drept paravan pentru concursul pentru funcția de procuror general.

    Este un semnal care demonstrează că intențiile guvernării sunt altele decât cele pe care le așteaptă societatea.
    Or, acest concurs a fost anunțat de Ministerul Justiției la data de 30 septembrie, iar termenul limită pentru depunerea dosarelor a fost 20 octombrie, uimitoare cocincidență cu data zilei alegerilor.

    Asemenea tactici erau folosite pe larg de către regimul Plahotniuc-Dodon, pentru a distrage opinia publică de la mișmașurile făcute împreună, astfel toată atenția era îndreptată spre bulele mediatice lansate de regim.

    O altă ”surpriză” furnizată imediat după ziua algerilor este decizia CCA, prin care îi oferă acceptul postului de televiziune Accent TV, afiliat socialiștilor, privind modificarea denumirii în „Primul în Moldova”. Cel mai grav este că decizia a fost aprobată unanim de către 6 membri CA prezenți la ședință. Astfel, Dodon a devenit noul magnat mediatic ce l-a înlocuit pe Plahotniuc. Simțiți deoligarhizarea?

    PL reiterează și insistă pe faptul că atât timp cât nu va fi reformat din interior atât Consiliul superior al procurorilor, cât și CCA, reminiscențele regimului îi vor întări influența și îl vor servi în continuare pe Dodon.

    O astfel de stare și evoluție a lucrurilor nu mai poate fi tolerată, cerem alegeri anticipate!

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com