• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Dodon vrea să preia controlul asupra întregului sistem mafiot, menținut până acum de Plahotniuc
  06.11.2019     
  APELUL PL către toate forțele proeuropene și unioniste din CMC
  05.11.2019     
  PL își declară susținerea pentru candidatul USR-PLUS, Dan Barna
  05.11.2019     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Partidul Liberal condamnă cu vehemență pseudo-reforma Legii procuraturii

  Partidul Liberal condamnă cu vehemență pseudo-reforma Legii procuraturii

  16.09.2019  

  Partidul Liberal condamna cu vehementa pseudo-reforma procuraturii si constata incapacitatea Guvernului Sandu de a promova o reforma a justitiei, care este predata pe tava lui Dodon si PSRM-ului.

  Astazi are loc instaurarea oficiala a regimului Dodon cu concursul blocului ACUM. Astazi va fi batuta in cuie capturarea statului de catre Dodon si PSRM, in aplauzele celor din blocul ACUM.

  Dupa ce s-a lansat ieri in campanie in stil PCUS, Dodon vine azi in Parlament pentru a umili principala insitutie a statului si a-i confirma rolul de staff electoral al PSRM.

  Vineri, Maia Sandu, anunta triumfalist, ca a propus cea mai importanta reforma - cea a procuraturii. Intreaga reforma consta insa din createa unei comisii, o comisie de preselectie. Comisia urmeaza sa faca o lista scurta, iar CSP sa organizeze concursul pe baza acestei liste.

  Prin urmare, schimbarea mecasnismului de selecție a unui procuror independent a eșuat, înainte de a fi aplicată. Astfel, Dodon va trimite 10 candidati la “comisie”, dintre care cel putin 5 sa ramana in lista scurta, iar CSP va face asa cum i se va spune. În asemenea circumstante, cea mai importanta reforma anuntata de Guvern si Dodon este doar o farsă. Reforma procuraturii si a justitiei nu poate fi facuta pe baza unei preselecții, în condiții viciate.

  Maia Sandu, ceea ce ati anuntat nu este o reforma, o sansa pentru restabilirea statului de drept etc, este o mimare, o recunoastere a incapacitatii Guvernului de a asigura o veritabila reforma a justitiei si o prefata la lamentarile traditionale, care vor avea loc dupa.

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4300692  | ieri: 1611 |  azi: 1508 |  online: 64     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97