• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Dodon vrea să preia controlul asupra întregului sistem mafiot, menținut până acum de Plahotniuc
  06.11.2019     
  APELUL PL către toate forțele proeuropene și unioniste din CMC
  05.11.2019     
  PL își declară susținerea pentru candidatul USR-PLUS, Dan Barna
  05.11.2019     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Noul acord de colaborare dintre ACUM și PSRM contravine CONSTITUȚIEI

  Noul acord de colaborare dintre ACUM și PSRM contravine CONSTITUȚIEI

  18.09.2019  

  Dorin Chirtoacă, reacție la acordul de colaborare nou semnat pentru dintre ACUM și PSRM:

  ”Acordul semnat de ei, pe ascuns, contravine, nu numai Acordului de Asociere cu UE, contravine, in primul rand, Constitutiei RM. Presedintele RM emite decrete, conform art. 94 si mai semneaza acorduri internationale. In rest Presedintele nu semneaza diverse acorduri cu alte institutii ale statului. La fel si Presedintele Parlamentului si Primul-ministru. Este o aberatie juridica ceea ce au facut semnand pe ascuns “Intelegerea politica”, o aberatie juridica si o incalcare a CONSTITUTIEI, care prevede la art. 6, ca puterile in stat sunt separate. Da, ele colaboreaza, dar pe baza Constitutiei si a legilor, nu pe baza de acorduri. De asta exista notiunea de stat de drept, ca sa lucreze pe baza de legi, nu pe baza de acorduri improvizate.

  Mai mult decat atat, art. 7 din Constitutie prevede ca nici un act juridic care contravine Constitutiei nu are putere juridica. Prin urmare, acest acord este nul.

  Acordul urma a fi semnat, daca tot au vrut atat de mult, de partidele politice care formeaza majoritatea parlamentara, cum se intampla in toata lumea civilizata.

  In ceea ce-l priveste pe Nastase, crucea de la MAI si mitropolitii, aici este o alta incalcare a Constitutiei. In acest caz, Constitutia prevede la art. 31, ca statul si cultele religioase, biserica sunt separate. Este mentionat expres acest lucru.

  Nu eu v-am pus sa faceti toate aceste aberatii, nu eu v-am pus sa umblati cu crucea, dar daca tot voi ati ales sa livrati aceste subiecte si asa sa procedati, atunci, asa cum spune si propria abreviere, este AMIN cu voi, atat din punct de vedere al competentei, cat si politic.”


  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4300742  | ieri: 1611 |  azi: 1556 |  online: 22     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97