• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Consiliul Republican al PL a decis participarea PL în alegerile locale din 20 octombrie

    Consiliul Republican al PL a decis participarea PL în alegerile locale din 20 octombrie

    14.07.2019  

    Astăzi, 14 iulie, a avut loc ședința lărgită a Consiliului Republican al PL, la care au participat primarii și aleșii locali. Subiectele de bază de pe ordinea de zi au fost: situația politică și alegerile locale din 20 octombrie

    La finalul reuniunii, a fost adoptată DECLARAȚIA Consiliului privind alegerile locale:

    PL a luat decizia să participe în alegerile locale din 20 octombrie, pentru a fi acea alternativă sănătoasă pentru electoratul pro-european și unionist, diferită de oferta puterii: o republică bicoloră ACUM-PSRM atât la nivel central, cât și la nivel local.

    Amintim că, la data de 2 iulie, curent, PL a adoptat o declarație privind necesitatea consolidării forțelor politice unioniste și pro-europene din RM, ce ar fi putut presupune o participare împreună cu ACUM și PLDM, pentru a obține un scor mai mare față de PSRM și alte partide de stânga (link: https://www.facebook.com/…/pcb.264558888…/2645586158784801/…). Propunerea în cauză a PL, nici măcar nu a fost luată în calcul și fără a fi dată vreo reacție vizavi de aceasta, blocul ACUM a decis sa meargă in alegerile locale, împreună cu PSRM.

    PL dezaprobă și condamnă acordul anunțat de ACUM și PSRM pentru alegerile locale, care transformă alegerea primarilor într-o formalitate. În același timp, împărțirea viceprimarilor de pe acum, este la fel cum au procedat PD și PSRM, cu împărțirea frauduloasa a circumscripțiilor pentru alegerile din 24 februarie 2019.

    Aceste acțiuni sunt, de fapt, o forma de uzurpare a puterii locale și o încălcare a principiilor alegerilor democratice, care se bazează pe integritate, concurență loială și meritocrație.

    Acest pact reprezintă o trădare a alegătorilor pro-europeni și unioniști, iar ceilalți candidați ai altor partide vor fi automat excluși din această competiție electorală. ACUM și PSRM vor să instaureze un monopol al puterii centrale asupra celei de nivel local, și anulează din start caracterul competitiv al alegerilor.

    Luând în considerare cele menționate mai sus, PL, reunit astăzi în ședința lărgită a Consiliului Republican, a luat decizia să participe în alegerile locale din 20 octombrie, pentru a fi acea alternativă sănătoasă pentru electoratul pro-european și unionist, diferită de oferta puterii: o republică bicoloră ACUM-PSRM atât la nivel central, cât și la nivel local.

    Chișinău, 14 iulie 2019

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com