• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL a depus actele la CEC pentru a se înregistra în cursa electorală

    PL a depus actele la CEC pentru a se înregistra în cursa electorală

    24.01.2019  

    Astăzi, președintele PL, Dorin Chirtoacă, alături de candidații PL pe lista națională și cea uninominală, a susținut o conferință de presă în care a anunțat despre participarea PL în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

    Ulterior, candidații PL pentru lista națională au mers la CEC și au depus actele pentru ca PL să fie înregistrat în calitate de concurent electoral. Lista națională a PL include 30 de candidați. În primii 10, se regăsesc 2 candidați din diaspora, Vasile Calmațui (Franța) și Ambroci Valeriu (Italia). Liderul unionist, Vlad Bilețchi se regăsește pe numărul doi în lista națională a PL. Dorin Chirtoacă a precizat că PL a înaintat candidați pe circumscripțiile doar unde sunt cele mai mari șanse de reușită, pentru a nu dispersa voturile unioniste și pro-europene în celelalte circumscripții. Chiar dacă PL nu este opțiunea politică a unora dintre alegători, Dorin Chirtoacă a îndemnat alegătorii să-și dea votul pentru alți candidați unioniști și pro-europeni, inclusiv candidați din blocul ACUM, pentru a debarca regimul odios Plahotniuc-Dodon-Șor. Președintele PL a venit și cu un apel către partidele unioniste și cele pro-europene, ca în circumscripțiile uninominale să fie doar un singur candidat din partea tuturor și anume cel care are cele mai multe șanse de câștig.

    ”Doar Unirea ne poate duce la o viață mai bună, mă bucur pentru toți cei care conștientizăm asta și vom munci mai departe pentru ca acest lucru să fie conștientizat de majoritatea cetățenilor R. Moldova. Cu demnitate, pentru Unire, vă chem să mergem înainte în această luptă și până la capăt!”

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com