• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  DECLARAȚIE cu privire la invadarea și controlul spațiului mediatic al RM de către Federația Rusă
  19.02.2020     
  Declarația MPU cu privire la falimentul politicii externe a RM și, personal, al lui Igor Dodon, în acest sens
  17.02.2020     
  Candidatul Mișcării Politice UNIREA la funcția de deputat în circumscripția nr. 38, Hîncești, Dorin Chirtoacă, s-a lansat în campania electorală
  16.02.2020     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  AP NATO a votat amendamentul de retragere a trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova, înaintat de Mihai Ghimpu

  AP NATO a votat amendamentul de retragere a trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova, înaintat de Mihai Ghimpu

  22.11.2018  

  La ședința Comitetului pentru dimensiunea civilă a securităţii din cadrul Adunării Parlamentare NATO, care a avut loc în perioada 16-19 noiembrie în Halifax, Canada, a fost prezentat Proiectul Raportului General privind Promovarea democrației și a drepturilor omului în regiunea Mării Negre, elaborat de dna Ulla SCHMIDT, Șef adjunct al delegației Bundestagului Germaniei la AP NATO, Raportor General al Comitetului.

  Mihai Ghimpu, în calitatea sa de șef al delegației Parlamentului RM la AP NATO, a înaintat un amendament la Capitolul IV al Raportului dedicat Republicii Moldova și regiunii transnistrene, care ulterior a fost votat de Comitet, amendament ce prevede retragerea armatei ruse de pe teritoriul republicii noastre și transformarea operațiunii actuale a F. Ruse de menținere a păcii într-o misiune civilă sub mandat internațional.

  Este pentru prima dată, de la independența R. Moldova, când o instituție internațională (Comitetul pentru dimensiunea civilă a securităţii din cadrul Adunării Parlamentare NATO) acceptă schimbarea statutului așa-ziselor forțe militare rusești de ”menținere a păcii”.

  Așadar, prin acceptarea amendamentului, ne putem convinge că soluționarea diferendului „transnistrean”, retragerea armatei ruse de pe teritoriul R. Moldova și schimbarea statutului actualelor forțe de „menținere a păcii” depind totalmente de guvernarea noastră, dar din păcate, acest lucru îl face doar PL.

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4496902  | ieri: 1665 |  azi: 185 |  online: 11     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97