• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  DECLARAȚIE cu privire la invadarea și controlul spațiului mediatic al RM de către Federația Rusă
  19.02.2020     
  Declarația MPU cu privire la falimentul politicii externe a RM și, personal, al lui Igor Dodon, în acest sens
  17.02.2020     
  Candidatul Mișcării Politice UNIREA la funcția de deputat în circumscripția nr. 38, Hîncești, Dorin Chirtoacă, s-a lansat în campania electorală
  16.02.2020     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Delegația PL a participat la Congresul partidului ALDE

  Delegația PL a participat la Congresul partidului ALDE

  12.11.2018  

  În perioada 8-11 noiembrie, o delegație a Partidului Liberal, din care care au făcut parte președintele PL, Mihai Ghimpu, prim-vicepreședinta PL, Corina Fusu, președinta interimară OTPL sect. Râșcani, Mariana Lungu și președintele OTPL Orhei, Sergiu Miron au participat la cel de-al 39-lea Congres al partidului ALDE, care s-a desfășurat la Madrid.

  Delegația PL a purtat discuții cu liderii ALDE: Hans van Baalen, președinte ALDE, Sir Graham Watson, fost președinte ALDE, Ilhan Kyuchyuk, vicepreședinte ALDE, Petras Austrevicius, eurodeputat, Mustafa Karadayi, președintele partidului liberal din Bulgaria, Arif Hacili, președintele partidului liberal din Azerbaijan, Mykhailo Opanashchenko, președintele partidului liberal din Ucraina. De asemenea, delegația PL a avut o întrevedere cu președintele partidului Uniunea Salvați România, Dan Barna.

  În cadrul acestor discuții au fost abordate un șir de subiecte ce țin de democrație, drepturile și libertățile fundamentale ale omului din R. Moldova, precum și perspectivele de colaborare, în mod special, în cadrul LIBSEEN – rețeaua liberalilor din sud-estul Europei, pe care dorim cu toții să o facem o platformă cu pondere în cadrul ALDE.

  Participanții la Congres au ales trei vicepreședinți ALDE: Henrik Bach Mortensen, Danemarca, Dita Charanzová, Cehia, Luis Garicano, Spania și Gašper Koprivsek, Slovenia – trezorier.
  #fightlikealiberal, sloganul Congresului 39 ALDE a fost laitmotivul trainingurilor și a atelierelor de lucru ghidate de experți internaționali în vederea pregătirii alegerilor în Parlamentul UE care vor avea loc în mai, 2019.

  Congresul a culminat cu adoptarea de către delegați a Manifestului ”Libertate, Oportunitate, Prosperitate: Viziunea Liberală pentru viitorul Europei”. Manifestul trasează liniile directorii pentru depășirea provocărilor cu care se confruntă toate societățile din UE:
  ”Aceste alegeri europene din 2019 se referă la sufletul Europei și la promisiunea noastră față de următoarea generație de europeni. Noi, liberalii, am fost întotdeauna reformatori. Credem în schimbare, deoarece știm că a făcut întotdeauna lumea un loc mai bun. Economiile noastre trebuie să devină mai competitive, instituțiile noastre democratice mai receptive, gestionarea migrației în masă mai coerentă, capacitatea noastră de a acționa pe scena mondială mai puternică și răspunsul nostru colectiv împotriva schimbărilor climatice și a criminalității transfrontaliere trebuie să fie mult mai eficient. Mai presus de toate, copiii noștri merită mai multe oportunități pentru viitor. Dorim să conducem Uniunea Europeană și să ne adaptăm la realitățile în schimbare ale secolului XXI.”, se arată în Manifestul ALDE.

  Evenimentul a reunit peste 1000 de participanți, inclusiv Prim-miniștri, comisari europeni, lideri de partide, delegați și membri individuali din 60 de partide membre ALDE din toată Europa.

   
  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4498372  | ieri: 1222 |  azi: 290 |  online: 28     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97