• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Poziția Partidului Liberal faţă de situația politică din RM
  11.06.2019     
  La 24 mai, regretatul poet, prozator, profesor universitar Simion Ghimpu ar fi împlinit 80 de ani
  24.05.2019     
  La Gura Bâcului a fost inaugurată o placă comemorativă cu inscripția numelor a 31 de represați
  22.05.2019     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului au semnat pentru Unire

  Cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului au semnat pentru Unire

  27.10.2018  

  Astăzi, a avut loc lansarea campaniei "În Anul Centenarului semnează Declarația de Unire cu Țara-Mamă România" în s. Gura Bâcului, r. Anenii Noi, care a reunit oameni de pe ambele maluri ale Nistrului.

  În cuvântul său de salut, președintele PL, Mihai Ghimpu a menționat că ”Pacea, libertatea și bunăstarea fiecărui cetățean de pe acest pământ, indiferent că e român, bulgar, ucrainean sau rus, pot fi asigurate doar prin Unirea cu România. Faptul că sunteți astăzi aici demonstrează că nu doar cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului își doresc Unirea, dar și cei de pe ambele maluri ale Nistrului deopotrivă. Vă îndemn să semnați Declarația de Unire, chiar dacă este o semnătură simbolică, știm cu toții că puterea vine de jos, noi suntem puterea suverană a acestui pământ și stă în puterea noastră să oferim copiilor noștri o viață mai bună și siguranța zilei de mâine.”

  Președintele OTPL Tiraspol, Vladimir Meleca le-a mulțumit celor prezenți, îndeosebi liceenilor care își fac studiile la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Tiraspol, pentru receptivitatea de care au dat dovadă și pentru curajul de a nu se lăsa intimidați de cei care ne impun o altă istorie, cea a ocupantului, și doar împreună, uniți, nu vom uita cine suntem cu adevărat și pentru ce luptăm – cauza națională a Reunirii.

  Declarația de Unire a fost semnată de locuitori din Gura Bâcului, Varnița, Tiraspol, Bender, Copanca și Grigoriopol.

  După eveniment, Mihai Ghimpu a vizitat muzeul satului, exprimându-și recunoștința față de cei care au creat și au grijă de acest muzeu etno-istoric, printr-un mesaj semnat în cartea pentru oaspeți. Muzeul include peste 3000 de exponate oferite de către locuitorii satului, astfel aici se păstrează vii filele istoriei de altădată care reflectă autenticitatea noastră românească.

   
  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4046473  | ieri: 1433 |  azi: 1644 |  online: 54     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97